Nový školský rok otvorili so štýlom

V polovici septembra sa otvorili brány Salezka pre všetkých ľudí. Konala sa akcia s názvom Otvorenie školského roka v Salezku, ktorá bola spojená s otvorením hokejbalového ihriska.

Dôvod prestavby ihriska a priebeh prác zhodnotil salezián Ivo Štofej:

Ihrisko, ktoré sme mali predtým malo 38 metrov a na oficiálnu ligu treba mať 52 metrov krát 26 metrov. Podnet vznikol pred dvomi rokmi, keď sme začali zbierať peniaze cez dve percentá, rôznych sponzorov a dobrodincov. Firma robila asfalt a všetko ostatné sme robili svojpomocne, s chlapmi, s rodičmi, so staršími chalanmi, ktorí chodia do tohto strediska a vo svojom voľnom čase tu robili všetko, od obrubníkov, cez mantinely až po maľovanie čiar.

Na slávnostné otvorenie prišiel aj vzácny hosť, banskobystrický rodák, hokejista Michal Handzuš. Bol to práve on, kto prestrihol červenú pásku a tak otvoril nové ihrisko. Farár don Tibor Janúch ihrisko posvätil a tak sa môžu mladé talenty z Banskej Bystrice a okolia tešiť z nového miesta na športové vyžitie.

Pre rodiny a návštevníkov akcie bol pripravený pestrý program. Súťaže rodín v štyroch disciplínach a následne predstavenie celoročných aktivít, ktoré Salezko ponúka. Boli predstavené ponuky pre mladých, rodiny, duchovné ponuky aj stretká, krúžky a hokejbalová liga. Pre tých najmenších bol pripravený skákací hrad či cukrová vata. V bare sa podávali palacinky, hotdogy a iné občerstvenie. Súčasťou ponúk bola aj burza oblečenia, ktorej výťažok bude určený na prestavbu priestorov Salezka.

Záverečnou bodkou za programom boli spoločné tance animátorov s deťmi a rodičmi na novom ihrisku.

Osvetlenie hokejbalového ihriska realizované s finančnou podporou mesta Banská Bystrica, Banskobystrického samosprávneho kraja a Komunitnej nadácie Zdravé mesto.

Fotogaléria

16. 09. 2018

dátum

Salezko

miesto

Martin Funiak, Fero Vaterka

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.