Duchovné cvičenia mužov

Ranč. Za normálnych okolností by sme povedali, že miesto, kde chlapi chovajú dobytok, ošípané a kone. Lenže pre mužov z nášho Salezka s povolaním otec a manžel to bolo miesto, kde strávili svoj prvý májový víkend. V tichu. Bol to čas strávený premýšľaním a uvedomovaním si vlastných slabostí v našom každodennom živote. V tom, aby sme našli správne smerovanie, nám bol nápomocný kňaz Juraj Kovaľ, ktorý nám dokázal pomenovať cestu, ako nám vie Ježiš pomôcť v premieňaní seba samých, čo bola aj nosná téma duchovných cvičení.

Každý z nás si našiel čas pre seba, zahĺbiť sa do svojich myšlienok, rozjímať a v prostredí hôr si ešte viac uvedomovať Božiu prítomnosť. Ale poniektorí chlapi si neprišli očistiť len dušu, ale aj telo. To vďaka bicyklom, ktoré mali so sebou.

O spokojnosť našich brušiek vo forme gulášiku, klobások a, samozrejme, obľúbenej pizze sa starali majstri kuchári Ďuri a Maťko Funiak. Nechýbalo ani pivko. Hlavný zabávač a recesista bol Janko Klibáni. Staral sa o nás, aby nám pery hrali do všetkých strán. Pri ohni bola uvoľnená atmosféra hlavne vďaka nášmu geniálnemu gitaristovi Marekovi Lafférsovi, s ktorým sme si zaspievali hádam všetky piesne, ktoré poznáme. Kresťanské prevyšovali!

Aj keď sa nám vyskytla nepríjemnosť v podobe upchatého septiku, spoločnými silami sme to vyriešili na dlhú dobu. Mladí, učte sa! Hádam bude Ivko Štofej spokojný s našou prácou… Odchádzali sme s pocitom, že naše srdcia boli naplnené, duša očistená a budeme dúfať, že naše stromy zasadené v rodinách nikdy nevyschnú.

Všetko, čím sme si tento víkend prešli, boli ZÁŽITKY, KTORÉ TVORÍME SPOLOČNE. Lebo len v spoločenstve môžeme byť tí praví poslovia Božieho slova.

Takto to vidí jeden zo spokojných účastníkov.

Duchovné cvičenia mužov

Fotogaléria

4. - 7. 5. 2018

dátum

Ranč, Drábsko

miesto

Martin Funiak

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.