Farské oznamy na 6. nedeľu v období cez rok – 11. 2. 2018

    1. Dnes popoludní o 16:00 hod. pozývame celé rodiny k nám do Salezka na rodinné oratko. Máme prichystané pestré popoludnie plné hier pre deti a v bare sa budú podávať fašiangové šišky.
    2. Budúci týždeň je popolcová streda, ktorou sa začína pôstne liturgické obdobie. Chceli by sme upozorniť, aby ste využili možnosť od Popolcovej stredy do Turíc pristúpiť k sviatosti zmierenia, a konať pokánie. Pokánie môžeme vykonať napríklad zdržovaním sa mäsitého pokrmu, účasťou na sv. omši, krížovej ceste, ruženci, čítaním sv. písma, skutkom lásky k blížnemu alebo sebazáporom. V rámci spoločnej pôstnej prípravy na Veľkú noc Vám ponúkame nasledovné aktivity:
    3. Každý utorok bude na sv. omši o 18:30 hod. tematická pôstna kázeň.
    4. Krížová cesta v našom kostole bude bývať vždy v piatok o 17:50 hod. a v nedeľu o 15:00 hod. V nedele bude krížovej ceste vždy predchádzať pôstna kázeň, na ktorú pozývame hosťa – kazateľa z inej farnosti. Prosíme tých, ktorí majú záujem viesť krížovú cestu, nech sa zapíšu do tabuľky v sakrestii.
    5. Pri omšiach na popolcovú stredu budeme dávať popolec. Sv. omše v našom kostole budú o 7:00 hod., a popoludní o 17:00 hod. o 18:30 hod.
    6. Popolcová streda je dňom pokánia v celej Cirkvi: prísny pôst a zdržovanie sa mäsitého pokrmu. (zdržovanie sa mäsitého pokrmu sa nedá nahradiť v tento deň iným skutkom pokánia ako to je možné v piatky). Dospelí môžu jesť iba 3x za deň, z toho len raz dosýta. Výzva zdržiavania sa mäsa sa týka tých, ktorí dovŕšili 14-ty rok života a zaväzuje všetkých plnoletých až do začatia 60-ho roka života.
    7. Na budúcu nedeľu sa bude konať jarná zbierka na charitu, ktorá bude zaslaná na Biskupský úrad. Pán Boh zaplať za vaše milodary.
    8. Na budúci víkend sa budú konať dva turnusy duchovných cvičení pre našich animátorov. Myslime na nich v modlitbách.
    9. Kňazský seminár Františka Xaverského ponúka možnosť denného štúdia pre kandidátov kňazstva aj laikov. Viac informácií na www.xaver.sk
    10. Chceme sa srdečne poďakovať všetkým našim dobrodincom, ktorí nás pravidelne podporujú preukázaním dvoch, alebo troch percent dane. Aj toho roku Vás chceme poprosiť o podporu nášho saleziánskeho diela. Záujemcovia si môžu zobrať tlačivo na darovanie 2% pri východe z kostola.
    11. Budúci týždeň upratuje skupina č. 1.

Liturgické oznamy

V stredu je popolcová streda.

Budúca nedeľa je prvá pôstna nedeľa.