5. deň deviatnika k donovi Boscovi – Rudo Hyriak

Snažím sa plniť si dobre svoje každodenné povinnosti.

Rudo Hyriak - Deviatnik k Don Boscovi

Ako si bol so saleziánskym dielom prepojený v minulosti (animátor, vyrastal si tu, niečo iné)?

So saleziánmi som sa stretol v 3. ročníku ZŠ – najskôr na náboženstve. V lete sme každú nedeľu hrávali futbal na lúke nad Pieninskou s otcom Tiborom. Tiež som chodil na stretká, ktoré zozačiatku boli u saleziánov v byte na Javorníckej, kde v tom čase saleziáni bývali.

Rád som chodieval na chatu na Banskej Belej. Postupne som sa do akcií zapojil aj ako animátor.

Kde teraz žiješ, čo robíš, kde pracuješ, čomu sa venuješ v práci aj mimo nej? Aký je tvoj stav – slobodný, ženatý?

Žijem v Banskej Bystrici, som ženatý a mám tri deti. Pracujem ako rozpočtár v stavebnej firme. Mimo práce sa venujem rodine a povinnostiam, ktoré s tým súvisia. Keď si ukradnem nejaký čas pre seba, tak rád športujem.

Ako don Bosco ovplyvnil tvoj život?

Don Bosco ovplyvnil môj život cez saleziánov a myslím, že celkom zásadne. Počas strednej a vysokej školy som u saleziánov trávil veľmi veľa času. Zažil som s nimi veľa perfektných akcií. Saleziáni mi sprostredkovali vieru a hodnoty, ktoré odovzdával svojim zverencom aj don Bosco.

U saleziánov som stretol moju skvelú manželku.

Ako žiješ donov Boscov odkaz, saleziánsku charizmu teraz? Tam, kde si, čo teraz robíš?

Snažím sa plniť si dobre svoje každodenné povinnosti a v rámci možností sa angažovať na niektorých akciách v rámci saleziánskeho strediska.

Aká je tvoja obľúbená myšlienka dona Bosca?

Dôverujte Panne Márii a uvidíte, čo sú zázraky.

Modlitba k sv. Jánovi Boscovi

Sv. Ján Bosco, otec a učiteľ mládeže, ktorý si toľko pracoval pre spásu duší, buď nám vodcom, aby sme hľadali svoje duševné dobro a spásu blížneho. Pomáhaj nám dobre si plniť svoje povinnosti, premáhať náruživosti a ľudské ohľady. Nauč nás milovať Sviatostného Spasiteľa, Pannu Máriu Pomocnicu a sv. otca. Vypros nám šťastlivú hodinu smrti, aby sme prišli k Tebe do neba. Amen.