Aj tento rok nás Mikuláš neminul a zavítal do sásovských ulíc

Veľké šály, teplé rukavice, červené líčka či poriadna snehová prikrývka. To všetko pripomína, že najkrajší čas roka je už takmer tu. Čo sa však deťom so začiatkom tohto obdobia spája viac ako sviatok svätého Mikuláša? Ani sásovské deti neboli výnimkou a v prvú decembrovú nedeľu k nim na ihriská pod oporným múrom zavítal samotný Mikuláš.

Nezastavila ho ani snehová kalamita a spolu so svojimi pomocníkmi anjelikmi obdaroval vyše päťsto detí. Pridanou hodnotou sásovského Mikuláša je už tradične myšlienka ,,buď ako Mikuláš”, keď okrem darčekov od Mikuláša spoločne vyzbierame aj niečo, čím obdarujeme iných. Tých, ktorí to potrebujú. Tento ročník mali však ľudia namiesto sladkostí možnosť priniesť teplé oblečenie, ktoré im už neslúžilo. Vyzbierané veci sa odniesli na charitu.

,,Bol som veľmi prekvapený, koľko vecí sa podarilo vyzbierať, a myslím, že to bolo dvanásť plných vriec. Takáto dobrosrdečnosť ľudí ma veľmi teší,” dodal jeden z animátorov Marek Vigaš.

Na záver akcie sa už tradične v svetle sviečok rozliehala Sásovou vianočná koleda Tichá noc, počas ktorej sa prvýkrát rozžiaril aj sídliskový vianočný stromček.

,,Nezabudnite: keď niekedy uvidíte niekoho, kto potrebuje vašu pomoc, neváhajte a pomáhajte,” rozlúčil sa povzbudivými slovami moderátor Marek.

Radosť z príchodu Mikuláša žiarila nielen v očiach detí, ale aj rodičov či starkých a na jeho ďalšiu návštevu sa už teraz veľmi tešia. Podujatie ,,sásovský Mikuláš” vzniká každoročne v spolupráci Saleziánov dona Bosca, Domky – združenia saleziánskej mládeže, Laury – združenia mladých, Nezávislej občianskej iniciatívy – Náš domov Sásová, Občianskej rady – Rudlová – Sásová I. a II., tvoriace Spoločenstvo Rudlová – Sásová a mesta Banská Bystrica.

Lucia Trimayová

Mikuláš 2017

03.12.2017

dátum

Sásová, Banská Bystrica

miesto

Agáta Macková

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.