Spevavý jesenný víkend staggistov

Všetci vieme, že k zdokonaľovaniu sa je potrebný neustály tréning, a inak to nie je ani v prípade našich speváckych zborov. Minulý víkend sa preto mládežnícky zbor Stagg stretol na jesennom sústredení na chate v Banskej Belej.

Zloženie zboru sa postupne obmieňa a aj začiatkom tohto školského roka doň pribudlo niekoľko nových členov. Preto sa tento raz vedúci sústredili najmä na zopakovanie a doučenie repertoáru starších piesní. Nezabudlo sa ani na trénovanie správnej techniky, ktorá je pre kvalitný spev kľúčová.

V piatok na účastníkov ustatých dlhou cestou čakala sladká odmena v podobe horúcej čokolády a tradične očakávané mäská ich udržali bdelých až do polnoci. Po celodennom sobotnom cvičení prišiel čas aj na zábavu v podobe večerného programu. Zboristi pri ňom opäť dokázali svoju kreativitu, keď mali v skupinkách vytvoriť vyznanie lásky niekomu z prítomných na chate. Skutočnou výzvou však bolo zapojiť doň náhodne zvolené slová a použiť pri tom niektorú zo známych melódií zo spevníka. Nasledovala originálna hra na motívy schovávačky, pri ktorej sa traja hľadajúci rozišli po chate ponorenej do tmy, aby našli ukrytých kamarátov zo svojich skupiniek. Nebolo to však také jednoduché – to, či našli toho správneho človeka, si museli overiť zaspievaním špeciálnej melódie. Skrývajúcim zas rozdával tajomný Gejza Dusík úlohy, vďaka ktorým mohli vyhrať herné kolo, ak ich dokázali splniť bez odhalenia…

K veselej a spevavej atmosfére prispela aj tradičná kuchárska zostava Jano & Jano, malí Dominik a Miško Šakoví a salezián Ivo Štofej. Po nedeľnej svätej omši a výdatnom obede ostávalo už len upratať chatu a vydať sa vlakom späť domov. Jesenná krajina sa mihotala za oknami a my sme sa tešili na nové zážitky, ktoré nám zbor tento rok prinesie.

Alica Vosková

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.

Fotogaléria

20. - 22. 10. 2017

dátum

Banská Belá

miesto

Agáta Macková

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.