NOVÉ MOŽNOSTI

V spolupráci s BBSK sme uskutočnili tento rok projektový zámer “Dajme “priestor“ našim mladým“. Snažili sme sa vytvoriť možnosti i fyzický priestor pre mladých, pri ktorom by mohli aktívne a zmysluplne tráviť svoj voľný čas a zároveň sme chceli podporiť ich integrálny rast.

Cez tento projekt sa nám podarilo materiálne podporiť Pobytový tábor na Hradisku s myšlienkou bl. Titusa Zemana. Podujatie sa uskutočnilo v dňoch 10. – 14. júla pre 100 detí, mladých i animátorov.

Cieľom projektového programu bolo takisto dotvoriť a vytvoriť podmienky pre našich mladých hokejbalistov nákupom mriežok na prilby, samotných prilieb, hokejok, rukavíc a loptičiek. SHL – Saleziánska hokejbalová liga – 3.SHbL sa odohrávala v septembri 2016 až júni 2017, zapojilo sa do nej do 100 hráčov a trénerov. Na zápasy prichádzali aj viacerí spolužiaci hráčov i ich rodičia. V októbri sa začal aj nový ročník 2017/18. Najvýraznejší posun sa nám podaril aj v spolupráci s Banskobystrickou hokejbalovou úniou a tým bol vstup našich hokejbalistov do extraligy Slovenska v kategóriách U12 a U14. Podalilo sa zachytiť aj viacerých nových rodičov, ktorých deti aj takto reprezentujú aj samotnú Banskú Bystricu.

Ostatne sme investovali aj do nákupu stavebného materiálu na rozšírenie našej hokejbalovej Don Bosco Arény. Po dokončení tejto prestavby, na ktorú ešte nemáme úplne všetky finančné zdroje, budeme môcť azda zažiť našich mladých hokejbalistov hrať aj v našom domácom prostredí.

Sme veľmi vďační Vyššiemu územnému celku v Banskej Bystrici, že aj vďaka takejto podpore dávajú priestor mladým, aby sa rozvíjali a vyrástli z nich kvalitné osobnosti, ktoré svojim prínosom obohatia mnohých v Meste, na Slovensku i v zahraničí.

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.