Misijná nedeľa

Misie sú v srdci viery

pápež František

  • 22. 10. 2017 o 15:30

    dátum

  • herňa v Salezku

    miesto

Budúcu nedeľu 22. októbra 2017 o 15:30 pozývame všetkých do nášho salezka osláviť Misijnú nedeľu. Misijná nedeľa známa aj ako Svetový deň misií je dňom modlitieb za šírenie evanjelia a zároveň aj dňom solidarity s našimi bratmi a sestrami v misiách, ktorí žijú v materiálnej núdzi. Pre vás všetkých je pripravený program, kde sa dozviete informácie o misiách od našich animátorov, ktorí si to sami vyskúšali. Vaše deti sa budú môcť zapojiť do zaujímavých hier.

Tohto roku budeme sláviť Svetový deň misií (SDM) už po 91. krát. Komu vďačíme za to, že sa tento deň slávi v Cirkvi? V roku 1926 Najvyššia rada Pápežských misijných diel predložila vtedajšiemu pápežovi Piovi XI. návrh sláviť v celej cirkvi každý rok predposlednú októbrovú nedeľu ako deň misií, počas ktorého si kresťania pripomenú a oživia misijný záväzok vyplývajúci z krstu a podporia aj finančným darom rozvoj misijnej činnosti vo svete. Pápež bol týmto návrhom nadšený: „Táto myšlienka je dar z neba“.

Slávenie tohoročného SDM sprevádza motto z posolstva Svätého Otca Františka „Misie sú v srdci viery“, veď „evanjelium lásky nás Kristus posiela ohlasovať v sile Ducha Svätého.“  Spoliehať sa iba na ľudské sily a múdrosť by bolo vopred odsúdené na neúspech.

Pokiaľ sa chcete dozvedieť o misijnej nedeli viac, navštívte www.misijnediela.sk

Otvoriť