Misie sú v srdci viery, odkazuje nám pápež František

V predposlednú októbrovú nedeľu žilo saleziánske stredisko v Banskej Bystrici misijným duchom. Rodiny s deťmi mali v stredisku možnosť vcítiť sa do života ľudí, ktorí odchádzajú zo svojich domovov do ďalekých krajín a šíria kresťanstvo.

Práve v túto nedeľu si každoročne pripomíname Svetový deň misií. Tento deň vyhlásil pápež Pius XI. v roku 1926, aby si ľudia na celom svete uvedomovali dôležitosť šírenia viery a Kristovho učenia.

Pre návštevníkov bol pripravený bohatý program. Na úvod bolo pripravené video, po ktorom dostal slovo Martin Sloboda, ktorý priblížil, aké je to byť misionárom. Podelil sa s nami o svoje zážitky a skúsenosti zo svojej misijnej cesty do chudobného regiónu v Mexiku aj prostredníctvom svojich nevšedných fotiek a videa.

Nasledovala zábavná hra pre deti, ktoré sa vášnivo vžili do rolí misionárov a behali po stanovištiach reprezentujúcich jednotlivé krajiny, ktoré sú cieľmi misionárov. Na stanovištiach plnili úlohy typické pre danú krajinu. Rodičia mali zatiaľ čas na rozhovory, občerstvenie a misijnú kávu za príspevok určený misijným organizáciám VIDES a SAVIO. Vo výsledku sa za kávu vyzbieralo 40 €, a teda obidve misijné organizácie boli podporené sumou 20 €.

O svoje skúsenosti s misiami sa s nami podelila aj organizátorka akcie Terézia Fiľová:

„S myšlienkou vziať si na starosť Misijnú nedeľu ma oslovili saleziáni z nášho strediska. Tento rok som absolvovala misiu na Ukrajine a stále vo mne tlie radosť a nadšenie. Tam som zistila, že misie sú veľkou životnou školou, zázračný kolobeh dávania a dostávania. Bez váhania som sa do toho s mojimi priateľmi pustila, vďaka ktorým som to zvládla. Bol to pre mňa príjemný čas strávený s ľuďmi z farnosti pri dobrej káve a koláčikoch.”

Fotogaléria

22. 10. 2017

dátum

SALEZKO, SÁSOVÁ

miesto

MARTIN FUNIAK

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.