Opäť sa vracajú do školy

Mesiac september je neoddeliteľne spätý so začiatkom školského roka. Aby bystrickí animátori nemali málo školy, opäť sa stretli na SŠA, Strediskovej škole animátorov. Tretí septembrový víkend sa vybrali na úvodný kurz. Tentokrát sa pre zmenu odohrával v obci Ludrová pri Ružomberku.

Pripravený program bol, ako obvykle, bohatý a jedinečný. Mladí sa po večeroch zabávali spoločnými hrami, pozeraním videí, ale pomedzi to sa dozvedeli niečo nové o čoskoro blahoslavenom Titusovi Zemanovi. Okrem toho sa stretli s miestnym farárom a kaplánom v jednej osobe, otcom Jánom Garajom. Salezián spolupracovník tento rok zorganizoval už 23. ročník cyklopútí Don Bosco Tour. Animátorom prišiel o tejto akcii porozprávať niekoľko zaujímavých informácií.

Aký by to bol začiatok školského roka, keby mladí nezačínali v škole opäť s čistým štítom? Preto bolo potrebné zresetovať aj duchovný život. Duchovná obnova nemohla chýbať. Animátori spoločne navštívili Kostol Dvoch sŕdc v susednej obci Liptovské Sliače. Na prvý pohľad pôsobí gýčovo, no je plný symbolov a  prepracovaný do krásnych detailov.

„Mne sa najviac páčila duchovná obnova a celkovo atmosféra, ktorá bola medzi nami,“ skonštatoval Martin Širáň. Po prvom kurze druhého roku fungovania Strediskovej školy animátorov sú naši mladí opäť o niečo múdrejší a zohratejší.

Agáta Macková

SŠA v Ludrovej

15. - 17. september 2017

dátum

Ludrová pri Ružomberku

miesto

Agáta Macková, Dominika Bernátová

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.