Animátori oddychovali v raji

Na konci augusta malo 24 animátorov z nášho strediska možnosť dopriať si zaslúžený oddych po celoročnej práci. Destináciou, kde oddychovali, bol Slovenský raj. Animátori strávili 4 dni oddychu v raji. Nedeľný program sa začal spoločnou svätou omšou na chate Stefani, kde boli animátori ubytovaní. Prvý večer venovali prastarej teambuildingovej aktivite – grilovačke. Čo by to bol za výlet do Slovenského raja, keby animátori nenavštívili prielom Hornádu a Tomášovský výhľad či Kláštorisko? Rebríky a vodopády sprevádzali účastníkov animátorského výletu po celý deň. Niektorí odvážlivci sa cestou späť dokonca v Bielom potoku aj okúpali.

Pred spaním predstavil Juraj Kovaľ animátorom celodennú aktivtu, ktorá bola naplánovaná na ďalší deň. Všetci boli rozdelení do piatich skupín, ktoré sa mali vydať spoznávať východné Slovensko. Každá skupina mala inú trasu plnú zaujímavostí, ktoré je možné nájsť iba na východe Slovenska. Spomedzi mnohých stoja za zmienku napríklad Dobšinská ľadová jaskyňa, bobová dráha v Tatranskej Lomnici, prameň Hronu, Spišký hrad, Kežmarský zámok či železničná stanica v obci Dedinky – Mlynky. Každá skupina nakrúcala počas svojej cesty video, kde mala predstaviť myšlienku, ktorú dostala už v predchádzajúci deň. Na záver cesty sa všetky skupiny zišli na Mariánskej hore v Levoči, kde spoločne slávili svätú omšu. Don Juraj Kovaľ v kázni hovoril o mariánskej úcte, ktorá je súčasťou jeho života už odmalička.

Posledný deň výletu navštívili animátori jeden zo štyroch noviciátov, ktoré má saleziánska rehoľa v Európe. Nachádza sa v Poprade – Veľkej a sprevádzal ich sám magister noviciátu. Pomyselnou bodkou za touto akciou bola návšteva aquaparku Aquacity Poprad.

Zregenerovaní, oddýchnutí a plní zážitkov sa animátori vrátili domov, aby mohli opäť rozdávať ďalej to, čo dostali. Animátor Andrej Leitner akciu zhodnotil týmito slovami: „Animátori svoju prácu v Salezku vykonávajú bez nároku na odmenu, ale takéto akcie pre nich môžu byť motiváciou a priestorom pre prehĺbenie vzťahov.“ Na tomto mieste je vhodné poďakovať všetkým, ktorí pomohli s organizáciou tejto akcie. Za finančnú podporu ďakujeme Nadácii Tatranka a mestu Banská Bystrica.

S podporou mesta Banská Bystrica

27. - 30. august 2017

dátum

Slovenský raj

miesto

Alžbeta Širáňová, Martin Funiak

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.