Vyvrcholenie hokejbalovej ligy 2016/17

Dnešným dňom sme úspešne uzavreli ďalšiu – v poradí už 18. ligovú sezónu – našej Saleziánskej Hokejbalovej Ligy – 3. SHbL – Juniori.  Finálová séria medzi tímami HbK RedberriesHbK Kopec Srandy sa skončila 4. zápasom, v ktorom tím pod vedením kapitána Adama Spodniaka tesne zvíťazil pomerom 1:0 nad družstvom kapitána Petra Synaka. Hoci sme úvodný zásah stretnutia videli už na začiatku prvej desaťminútovky, aj napriek enormnej snahe Redberries sme vyrovnávajúci gól nevideli až do záverečného klaksónu. Nepomohla tomu ani trojnásobná možnosť presilovej hry v posledných minútach duelu. Najlepšími hráčmi stretnutia sa stali z víťazného tímu Adam Spodniak respektíve z tímu porazených brankár Tomáš Izrael.

Finálová séria nám ponúkla všetko, čo by zápasy o najcennejší kov mali obsahovať. Videli sme krásne góly, neočakávané zvraty, emočne vybičované duely, silného tímového ducha a skvelú podporu zo strany fanúšikov. Mrzí nás nepríjemné zranenie Michala Bošeľu (prajeme skoré uzdravenie), ktorý napriek sadre na nohe, nechýbal na záverečnom zápase a vyhodnotení ligy.

HbK Kopec Srandy zdvihli nad hlavu putovný pohár, ktorý nesie meno nášho nového blahoslaveného. Je ním slovenský saleziánsky kňaz don Titus Zeman, ktorý tiež bojoval, síce na inom poli a dotiahol to na vysoký stupienok. Aj touto cestou vás pozývame do Bratislavy 30. septembra 2017 na slávnosť jeho blahorečenia.

Naša vďaka patrí hlavne organizačnému tímu v podobe vedenia ligy, rozhodcov, zapisovateliek, časomeračom a iným. Bez ich obetavosti a času by to nešlo. Veľmi pekne im ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

Reklamné tričko SHL si odniesol Dominik Krajči, ktorý vyhral v internetovej súťaži.

Na záver by sme chceli pripomenúť naše smelé plány s hokejbalovou Extraligou mladších žiakov a U16, na čom spolupracujeme s Banskobystrickou hokejbalovou úniou. Už od zajtra – štvrtka –  pokračujeme poctivo trénovať. Chalani, ktorí by mali záujem, sa môžu ešte stále prihlásiť v Salezku.

Zároveň spúšťame prihlasovanie tímov do novej hokejbalovej sezóny 2017/18. Môžete nás navštíviť osobne v Salezku, cez FB – SHL – Saleziánska hokejbalová liga – 3.SHbL alebo cez kontakty na našej webovej stránke www.sbb.sk. Čakáme na vás.

Poďakovanie

Ďalej by sme chceli poďakovať našim spolupracovníkom predovšetkým BBHBU, ktorá nás aj vecne podporuje, podobným spôsobom nás materiálne každoročne zabezpečuje mesto cez mestskú časť Rudlová – Sásová. Ešte našim sponzorom niekedy aj skrytým: rodičom, firme Reprint za možnosť tlačiť dresy pre tímy, firme CWT-sport, SART, ASSPORT a mnohým ďalším. V blízkej dobe by sme chceli rekonštruovať a rozširovať našu don Bosco Arénu a z toho dôvodu vás chceme ďalej poprosiť o pomoc.

Individuálne ocenenia:

  • Hráč s najviac strelenými gólmi: Benjamín Potoček (HbK Redberries) 78 gólov
  • Najúspešnejší brankár Andrej Janovec (Amatéri) – 85,1% – 262 striel / 39 gólov
  • Hviezda zápasov: Timotej Briak (Amatéri)

Konečné poradie:

  1. HbK Kopec Srandy
  2. HbK Redberries
  3. Dream Team
  4. Amatéri
  5. HK Mikrobus
  6. Plán B
  7. Troll Team
  8. HbK Mlaďasi

Fotogaléria

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.