Banská Bystrica bola cez víkend futbalová. Zavítali do nej tí najlepší

„Spoločne silnejší“ – presne týmto heslom sa niesol ďalší ročník celoslovenského futbalového finále – Kama 2017. Chalani vo veku od 11 do 19 rokov sa popasovali o tohtoročný titul najlepšieho mužstva medzi saleziánskymi strediskami.

Dohromady 11 tímov si vybojovalo miestenku na finálový turnaj, kde sa stretnú len najlepší. Približne 140 futbalistov prijalo výzvu a ukázali, že futbal majú naozaj v krvi. Náročný program totižto preveril aj tých najsilnejších.

Turnaj sa odohral v banskobystrickom saleziánskom stredisku v Sásovej v dňoch 30. apríla a na Sviatok práce. Jeho náročnosť podčiarklo 25 zápasov, ktoré sa odohrali v prvý hrací deň. V mladšej kategórii sa stretlo 7 tímov, v staršej 4. Banská Bystrica dominovala celej základnej skupine mladších, keď vyhrala všetkých šesť zápasov so skóre 19 : 0.

V pondelok, keď začala play-off, však už išlo o všetko. Semifinále domáci zvládli a porazili Bardejov 2 : 0. V druhom stretnutí Trnava lepšie zvládla tlak a na penalty porazila výber z Mamateyky. V staršej kategórii si miestenku vo finále vybojovali strediská z Námestova a Trnavy.

Krásny čas podčiarkli domáci fanúšikovia, ktorí vytvorili úžasnú atmosféru prijatia.

„Turnaj bol naozaj dobrý. Aj naši fanúšikovia boli úžasní, sú najlepší“, spomína kapitán výberu Banskej Bystrice.

„Kamu u nás doma vnímam veľmi pozitívne. Hoci som sa turnaja nemohol zúčastniť ako hráč, rád som pomohol chalanom ako tréner. Akcia nebola však len o športe, ale i priateľstvách, ktoré si tu všetci môžu vytvoriť. Dúfam, že to chalani aj využili. Je to skvelá šanca spoznať nových ľudí a získať nové priateľstvá,“ hodnotí Tobiáš Záhumenský.

Vyvrcholenie teda prišlo v pondelňajších obedných hodinách finálovými zápasmi v oboch skupinách. Domáca Banská Bystrica napriek dominancii v doterajších zápasoch nezvládla tlak a podľahla Trnave 1 : 3. Napriek tomu predviedla krásny výkon a chalani sa nemajú za čo hanbiť.

„Prvých sedem zápasov sme zahrali super, no finále nevyšlo. Po urputnom boji sme to, žiaľ, nezvládli,“ zakončil Jakub.

Dominanciu Trnavy na tohtoročnej Kame potvrdil aj výber v druhej kategórii. V krásnom finále porazili Michalovce  3 : 1. Celoslovenské futbalové finále prinieslo naozaj kvalitné zápasy a už teraz sa môžeme tešiť, čo prinesie ďalší ročník.

-Ivan Bernát

Tento projekt bol podporený z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR „Programy pre mládež 2014 – 2020“, ktorú administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže.

Výsledné poradie

MLADŠÍ:

7. Prešov

6. Bratislava – Miletičova

5. Humenné

4. Bardejov

3. Bratislava – Mamateyova

2. Banská Bystrica

1.  Trnava

STARŠÍ:

4. Bratislava – Miletičova

3. Námestovo

2. Michalovce

1. Trnava

CFF 2017

30.04. - 01. 05. 2017

dátum

Salezko, Sásová

miesto

Dominika Bernátova, Agáta Macková, Lucia Baníková, Norbert Gura

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.