Keď o víťazstve nerozhoduje ani veľkosť, ani sila, ale odhodlanie

Keď sa v saleziánskych kruhoch spomenie futbal, väčšine napadne KAMA – turnaj saleziánskych stredísk. Hoci sa celoslovenské finále neúprosne blíži, predsa len sa nesmie zabudnúť na inú súťaž, usporadúvanú medzi saleziánskymi mladými.

SALES CUP 2017 bol v poradí druhým ročníkom, ktorého sa zúčastnil aj výber z Banskej Bystrice.  Družstvo zostavené z 12 reprezentantov banskobystrického strediska neváhalo a pozvánku využilo. V ťažkej konkurencii 8 tímov, zložených prevažne z profesionálnych futbalistov, si viedli naozaj statočne.

Turnaj, určený hlavne oravským tímom sa konal 11. marca v obci Mútne. Ako miesto celej akcie usporiadatelia určili špičkovú športovú halu. Zozačiatku bolo jasné, že pôjde o kvalitu. O postupujúcich sa rozhodovalo v dvoch skupinách. Bystričania po miernom zaváhaní v prvom zápase, keď pár sekúnd pred koncom darovali súperovi vyrovnávajúci gól, už nenechali nič na náhodu. Dve nasledujúce víťazstvá rozhodli, že do vyraďovacích bojov postúpili z prvého miesta.

V semifinále nastúpili proti náročnému súperovi z Námestova. Nezľakli sa ani vekovej či fyzickej prevahy a vo vyrovnanom zápase uspeli. Najtesnejšie víťazstvo udržali napriek dominantnej hre Námestovčanov a nečakané finále si mohli užívať.

Nezostalo však len pri účasti. Posledný zápas s Dolným Kubínom, napriek zraneniu a úvodnom inkasovanom góle, našich nepoložil na kolená. V krátkom časovom slede sa dvomi gólmi podarilo zápas otočiť a ani záverečný tlak súpera už nezmenil na výsledku nič. Banská Bystrica sa hneď v ich prvom predstavení na SALES CUPe stala víťazom. Dávid Paluš sa stal najlepším strelcom celého turnaja a aj tým potvrdil silu najmladšieho výberu na turnaji.

Všetkým zúčastneným a organizátorom patrí veľká vďaka a bystrickému výberu gratulácia ku krásnemu úspechu.

-Ivan Bernát

FOTO a VIDEO prebraté z námestovskej FB stránky s ich dovolením.