V tichu a modlitbe nájdeš Boha

Začalo sa pôstne obdobie. Je to vzácny čas, keď ľudia môžu hlbšie pozrieť na tajomstvá viery a jej opätovného prehĺbenia hľadaním Krista v sebe. Dôkazom, že ticho je v našom živote potrebné, bola skupina mladých ľudí zo strediska v Banskej Bystrici, ktorí sa rozhodli odísť na chvíľu od reality života a hľadať Boha v krásnej prírode a v Božích slovách, sprostredkovaných direktorom Jožkom Špalekom.

Mladí sa mohli povzbudiť slovami o prikázaní lásky či veľkosti Božej lásky ukázanej na príklade Dávidovho hriechu. Rozjímali v krásnej prírode v Drábsku.

„Duchovné cvičenia sa mi veľmi páčili, pretože každý účastník si v prednáškach mohol nájsť niečo, čo ho zaujímalo. Krásna príroda len umocnila veľmi hlboké silencium, v ktorom nám sám Boh prehováral do srdca,“ spomína Marek Hrabaj.

Už od začiatku panovala na chate príjemná a pohodová atmosféra, ktorú sa podarilo vytvoriť pomocou krásneho spoločenstva.

Matúš Dušička zhodnotil duchovné cvičenia. „Boli to moje prvé duchovné cvičenia, a preto som mal veľké očakávania. Tie sa splnili nadmieru. Stíšenie a komunikácia s Ním bola úžasná. Stretli sa tu skvelí ľudia, páčili sa mi prednášky aj okúzľujúca príroda v okolí. Každá sekunda bola nenahraditeľná a dúfam, že sa čoskoro vrátim.“

Chvíľky meditácie a modlitieb boli doplnené aj časom rekreácie, keď sa mladí bavili pri hrách. Takisto často diskutovali a odpovedali na vzniknuté otázky.

„Páčila sa mi atmosféra ako taká. Výrazne k nej prispela zaujímavá zmes mladých ľudí. Vytvorila som si mnoho nových priateľstiev,“ uzatvorila Daniela Sršňová.

Dominika Bernátová

Duchovné cvičenia Drábsko

2. - 5. marec 2017

dátum

Drábsko

miesto

Dominika Bernátová

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.