Keď sa zabávajú nadšenci hudby

Ak si myslíte, že zbor je len o nekonečnom cvičení stále nových pesničiek a hlasov, tak ste na veľkom omyle. Zbor je v prvom rade o skupine ľudí, ktorých spája záľuba v hudbe.

Preto sa v piatok 24. februára členovia zboru STAGG z Banskej Bystrice vybrali na chatu v Banskej Belej, aby utužili kolektív, zabavili sa a aj sa niečo nové naučili.

Program, ktorý nejednému účastníkovi spôsobil záchvat smiechu, ba až vyhŕknutie sĺz, bol veľmi pestrý. Boli to hry od obyčajných Activity až po neobyčajné „živé“ pexeso.

„Najväčšia zábava bola vymyslieť vyznanie lásky za pomoci náhodných slov,“ vyjadrila sa Daniela Slašťanová, ktorá bola takisto objektom jedného z takýchto vyznaní.

Cieľ stretnutia nebol len hudobne ladený – jeho podstata spočívala hlavne v spoločnom strávení času (a bavení sa). Avšak aj vo voľnom čase sa zábava nezaobišla bez spievania, hrania na klavíri či gitare. Zboristi sa však nakoniec naučili aj niekoľko nových piesní. Veď bez hudby to predsa nejde.

„Bol som nadmieru prekvapený, z toho ako sme sa dokázali zabaviť po večernom sobotnom programe, keď sme ešte vyše hodiny a pol hrali partičku. Tiež sa mi páčilo, ako sme dokázali medzi sebou zbúrať bariéry a baviť sa s tými, ktorých sme dovtedy možno menej poznali. A samozrejme aj to, že sme sa naučili pesničky,“ uzavrel Štefan Masič, ktorý má momentálne zbor na starosti.

Agi Macková

Fotogaléria

24.-26. február 2017

dátum

Banská Belá

miesto

Dominika Bernátová, Agi Macková, Marek Vigaš

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.