Katarína na blate, karneval na ľade

Aj tento rok nám počasie doprialo tú správnu mrazivú atmosféru potrebnú pre tradičný karneval na ľade. Deti i dospelí si pripravili mnohé nápadité kostýmy a vyrazili na korčuliach na zamrznutú plochu Don Bosco arény.

Hneď pri vstupe sa všetky masky zaregistrovali a dostali účastnícke číslo. Traja porotcovia v zastúpení animátorov Alice Voskovej, Andreja Jazbeca a saleziánky Ali Badačovej si potom všetky masky starostlivo prehliadli, aby mohli vybrať tie najnápaditejšie. Od fúzatých mačičiek, myšičiek či zajačikov, banditov a indiánov, čarovných víl, nebezpečných bojovníkov a rozprávkových princezien až po smetiara či poľovníka – všetky masky postupne predstavil moderátor Števo Masič.

“Veľmi sa mi páčilo, že na ľade boli s maskami celé rodiny aj s rodičmi,” ocenil Števo. “Vyzdvihol by som aj rodičov bývalých IMOS-ákov, ktorí vytvorili malý bufet, kde sa mohli ľudia občerstviť,” dodal.

Na zahriatie zamrznutých prstov a úsmevov bol pripravený teplý čaj a občerstvenie.

Popri predvádzaní si všetci zatancovali pri hudobnej súťaži. Po porade porotcovia zvolili desať masiek, ktoré ocenili fidorkovými medailami. Najviac ich zaujali kostým cigánky, zbojníka Jurošíka, Batmana, myšky, čarodejnice, ľadovej princeznej a ježibabky. V kategórii skupinových kostýmov to bola babička s vlkom a dvojica indiániek. Napokon odovzdali tri trofeje pre úplne najlepšie masky – získali ich kuriatko, Mojžiš a rodinka z Divokého západu.

“Napriek zime prišlo naozaj veľa detí a bolo vidieť, že si užívajú byť na dve hodiny prezlečené za svojich obľúbených hrdinov,” myslí si Andrej Jazbec. A ako hodnotí úlohu porotcu? “Je to trochu nevďačná úloha posúdiť, ktorá maska je krajšia a ktorá menej pripravená. Ale myslím, že s dievčatami z poroty sme sa vedeli rýchlo zhodnúť na výbere,” uzatvára.

Ešte pred odchodom do teplých domovov si korčuliari mohli zahrať hokejový zápas. Všetkým účastníkom ďakujeme a tešíme sa opäť o rok!

Alica Vosková

15. január 2017

dátum

Salezko, Sásová

miesto

Dominika Bernátová

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.