Dievčatá z celého Slovenska si prišli zmerať sily vo floorballe

Takmer 60 dievčat prišlo do Banskej Bystrice počas druhého januárového víkendu. Po registrácii a ubytovaní nasledovala mládežnícka svätá omša, ktorou sa otvoril floorbalový turnaj. Nasledovalo večerné oratórium spojené s otváracím programom turnaja. Dievčatá si zatancovali, zacvičili a zoznámili sa medzi sebou.

V sobotu sa prebudili do zasneženého rána a začali deň svätou omšou. Zápasy sa odohrávali v dvoch základných skupinách. Boj v nich bol od začiatku napínavý a o gólové šance nebola núdza. Tímy sa navzájom povzbudzovali a vznikla priateľská atmosféra.

“Dievčatá z ostatných stredísk boli veľmi priateľské, vytvorili sme peknú saleziánsku rodinu,” zhodnotila organizátorka Mária Dancsová.

Po obednej prestávke sa telocvičňa opäť zaplnila súťažiacimi. Aj keď hrali s veľkým zápalom, nedošlo našťastie k žiadnym zraneniam. Z každej skupiny postúpili dva týmy. Hralo sa o piate, tretie miesto a nakoniec finále. V boji o bronzové medaily prehrala Banská Bystrica s výberom z Dolného Kubína. Do finále sa prebojovali Dubnica nad Váhom spolu s Námestovom. Finálový zápas bol veľmi napínavý a vyrovnaný, aj keď zo začiatku prehrávala Dubnica 2:0.

“V prvom polčase sme už vskutku behali z posledného, ale kontaktný gól nás vyhecoval a boli sme odhodlané veriť až dokonca,” poznamenala hráčka Daniela Oremová.

Dubnica rýchlo otočila skóre vo svoj prospech na 3:2. Keď sa už zdalo, že majú víťazstvo vo vrecku, desať sekúnd pred koncom hráčky Námestova zápas vyrovnali na 3:3. Ten sa nakoniec rozhodol až v nájazdoch, kde zvíťazila Dubnica nad Váhom.

“Turnaj vnímam ako veľmi férový a naozaj priateľský, aj keď vo finálovom zápase sa prirodzene striedali všetky emócie.” skonštatovala na záver Daniela.

-Marek Vigaš, korektúra Ivan Bernát

Turnaj sme zrealizovali aj vďaka finančnej podpore mesta Banská Bystrica.

Fotoalbum

15. január 2017

dátum

Salezko, Sásová

miesto

Marek Vigaš, Agáta Macková, Daniela Slašťanová

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.