Naši mladí animátori sú opäť o krok ďalej

Aby sa niekto stal dobrým animátorom, musí sa stále učiť nové veci, zbierať skúsenosti a pracovať na sebe.

Preto sa skupinka prvákov strediskovej školy animátora vybrala v tretí decembrový víkend na chatu na Banskej Belej. Program, ktorý si pre mladých animátorov pripravil salezián Jožko Špalek v spolupráci s Livíou Škrabákovou, Palom Pilárom, Dominikou a Ivom Bernátovcami bol veľmi pestrý. Skladal sa z veľmi rôznorodých aktivít. Od „naplánovania“ akcie za dve hodiny, cez netradičnú obnovu až po skupinové úlohy zamerané na spoluprácu.

Najmladší animátori mali možnosť vyskúšať si, aké to je pripraviť  program na chatu pre stretko alebo celoslovenskú akciu. Keď sa po prezentáciách akcií hodnotili, uvedomili si, že to nie je také ľahké. Mali ale možnosť vyskúšať si to na vlastnej koži.

Pomedzi voľný čas sa ukázalo, že tvoria veľmi dobrý kolektív.

„Veľmi sa mi páčilo, že sme sa bavili každý s každým, nikto nebol odsunutý. Vládla tam príjemná atmosféra,“ skonštatovala Zuzana Palušová.

Duchovná obnova bola poňatá netradičným spôsobom.

„Bolo super, že to nebola klasická obnova. Ešte som niečo také nezažila!“ zhodnotila Daniela Slašťanová.

„Podobnú obnovu som už raz zažila, ale nebola ani zďaleka taká dobrá. Po celej chate vládlo ticho a mali sme priestor zamyslieť sa nad svojím životom a uvedomiť si, že každý jeden deň je dar,“ dodala Zuzana Palušová.

Netreba zabudnúť ani na kuchárov, ktorými boli Peťa a Heňo Lehotskí.

„Jedlo bolo vynikajúce. Na chate som ešte takéto dobré nemala,“ poznamenala Daniela Slašťanová.

Škola animácie bude aj naďalej pokračovať, najbližšie jednodňovým školením v stredisku, kde budú animátori naďalej pokračovať v štúdiu a vytváraniu krásneho kolektívu.

„Som veľmi rada, že som mohla byť na tejto chate. Mala som možnosť sledovať, aká skvelá partia mladých animátorov tu vzniká. Myslím si, že sa v nich skrýva veľký potenciál. Teším sa na ich ďalší prínos pre stredisko či už ako jednotlivcov alebo ako skupinu,“ zhodnotila na záver Dominika Bernátová.

– Agáta Macková

Stredisková škola animátorov

Fotogaléria

16. - 18. december 2016

dátum

Banská Belá

miesto

Ivan Bernát, Dominika Bernátová

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.