Čo dáš, dvakrát sa ti vráti. Animátori zažili spoločnú vianočnú večeru

Tento rok prináša mnohé novinky. Zmenám sa nevyhol ani Animátorský čin roka 2016. Po úspešnom minulom roku, kedy v banskobystrickom Salezku začala nová tradícia oceňovania výnimočných animátorov, sa v nej teraz pokračovalo s ďalšími zaujímavými zmenami.

Animátori zo sásovského strediska sa v deň pred Vianocami stretávali na spoločnej večeri už od nepamäti. Tento rok sa k nim pridali aj viacerí dobrodinci, ale aj starší animátori, ktorí už nepôsobia v Salezku pravidelne, a nechýbali samozrejme hostitelia – saleziáni a sestry FMA. Dokopy sa tak zišlo v herni strediska asi sto ľudí, aby si spoločne vychutnali čaro Vianoc.

Animátorský čin roka 2016 sa niesol v znamení odovzdávania cien pre najlepšiu animátorku a animátora. V kategórii animátorka roka sa druhýkrát po sebe z ceny tešila Terézia Fiľová, ktorá neskrývala obrovskú radosť:

„Rada  by som svoju vďaku zhrnula do myšlienky: „Čo dáš, dvakrát sa ti vráti.“ Mám pocit, že sa mi to vracia tisícnásobne. Nie je nič krajšie, ako keď vidím úsmev na tvárach detí a mladých. Vďaka vám som dnes tam, kde som.“

Medzi chlapcami dominoval Marek Vigaš, ktorý svojou neúnavnou prácou, viditeľnou, či skrytou, pravidelne pomáha v činnosti strediska:

„Myslím si, že animátorsky čin roka nie je len o jednom animátorovi a animátorke. Bez ostatných ľudí by som to sem nedosiahol, preto veľká vďaka patrí všetkým dobrovoľníkom. Aj keď vás a vašu prácu možno nie je vždy navonok vidieť, bez nej by sme tu neboli. Stále som iba na ceste animátora a ďakujem saleziánom a sestrám, že ma na tejto ceste vedú správnym smerom.“

Okrem odovzdávania cien mali prítomní možnosť zažiť aj kúsok kultúry, keď bratia saleziáni a sestry zaspievali prítomným pár kolied a zavinšovali požehnané sviatky. Magdalénka Mikulová následne zaspievala vianočnú pieseň od Jany Kirschner.

Po spoločnej večeri potešilo všetkých rozdávanie darčekov, ktorými si dobrovoľníci chcú urobiť navzájom radosť. Akciu napokon animátori zakončili spoločnou fotkou a záverečným upratovaním už len dokázali, že všetci tvoria toto krásne dielo spoločne, nech už ide o akúkoľvek príležitosť.

Ivan Bernát

Zostrih z roku 2016:

Fotogaléria

23. december 2016

dátum

Salezko, Sásová

miesto

Martin Funiak

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.