Spievali pre 10. nástupcu Dona Bosca

8. november 2016, Banská Bystrica

Počas prvého novembrového víkendu poctil Slovensko svojou návštevou desiaty nástupca dona Bosca – hlavný predstavený saleziánov don Angel Fernandez Artime. Slovensko sa tak stalo 51. krajinou, ktorú navštívil ako hlavný predstavený saleziánov.

V Žiline sa v sobotu odohrával program stretnutia dona Angela s mladými z celého Slovenska. Počas svätej omše don Angel kládol dôraz na myšlienku otvorenosti.

„Saleziánska rodina na Slovensku by mala byť rodina s otvorenými dverami. Na všetkých miestach, kde sa nachádzame, by mali ľudia okolo nás cítiť, že môžu prísť a stretnúť sa s nami.“

Poobede bol pripravený oficiálny program stretnutia dona Angela s mladými. Tento program doprevádzal zbor zložený z hudobníkov kapely Saleziáni a spevákov z nášho banskobystrického zboru STAGG. Salezián Juraj Kovaľ nacvičoval piesne s týmto zborom v našom stredisku už počas predošlého víkendu. V hale Tenis Point v Žiline prebehla zvuková skúška a takisto generálka programu.

Počas programu sa predstavili všetky zložky saleziánskej rodiny videoklipom alebo scénkou hranou na hlavnom pódiu. Naše stredisko zastupovali dievčatá – Teendance víťazky 2015 v prvom vystúpení. Zástupcovia z nášho oratória vystupovali aj v scénke predstavujúcej organizácie Savio a Vides.

Po necelej hodine programu prišiel hlavný predstavený don Angel a zapojil sa do tradičného klobúkového tanca spolu s Ľudovým súborom so Žiliny. Celá hala odmenila don Angela hlasným potleskom. Po privítaní desiateho nástupcu don Bosca nasledoval kalčetový turnaj medzi tímom don Angela, ktorý hral so sestrou Assuntou a tímom Jožka Ižolda, ktorý hral s provinciálkou sestier saleziánok Jankou Kurkinovou. Slovenský tím vyhral jednoznačným výsledkom 8:3.

„Je krásne byť tu s priateľmi, ktorých som už stretla v iných komunitách. Ste úžasní mladí ľudia,“ prihovorila sa publiku sestra Mária Assunta Sumiko Inoue, vizitátorka z generálnej rady saleziánok pôvodom z Japonska.

Program stretnutia bol zakončený adoráciou a večerným slovkom desiateho nástupcu don Bosca. Adoráciu hudobne  doprevádzal zbor pod vedením saleziána Jura Kovaľa.

„Som vďačný za túto príležitosť, nakoľko s chalanmi z kapely už dlho nehrávame. Veľmi sa tešíme, že môžeme tú energiu znovu dať na pódium,“ dodáva don Juraj.

Martin Funiak

Oficiálne fotky zo Žiliny – doobedie

Oficiálne fotky zo Žiliny – poobede

5. november 2016

dátum

Žilina, hala Tennis Point

miesto

Martin Funiak

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.