Videsáci na ceste životom

Koncom septembra sa dobrovoľníci z Videsu zišli na nultom stretnutí v Terchovej. Tri dni si zdieľali zážitky z letných táborov a utužovali spoločenstvo. Stretnutia sa zúčastnilo aj niekoľko nových tvárí, ktoré majú tiež túžbu okúsiť dobrodružstvo misií.

V rámci víkendovky odzneli zážitky a skúsenosti z táborov zo Slovenska, Albánska, Rumunska a Ukrajiny. Každá partia si pripravila prezentáciu fotiek a ich pohľad na prežitú misijnú skúsenosť. Okrem toho nechýbal čas na priateľské rozhovory, oddych a spoločné hry. Končiace slnečné dni využili videsáci aj na výlet do krásnych kopcov Malej Fatry. Príjemným spoločníkom a hosťom na tejto chate bol aj salezián otec Maroš Drahoš, ktorý prišiel odslúžiť sobotnú svätú omšu a zostal aj na časť ďalšieho programu.

Počas stretnutia sa účastníci zapojili do celovíkendovej hry „Labyrint života a raj srdca“, ktorá im umožnila prežiť svoj život od bezstarostného detstva až po starobu. V každej životnej etape dostali nejakú úlohu a hrali svoju rolu, do ktorej mohol zasiahnuť Osud, či už pozitívne alebo negatívne. Bola to hra o zábave ale aj zamyslení sa nad problémami, ktoré môžu a nastávajú v každodenných životoch ľudí.

V produktívnom veku si vytvorili svoj vlastný podnik, ako napríklad pernikárstvo Perníček Peterníček, hrobárstvo Anjel, či dokonca teleportačné služby. Tiež v rámci tejto hry boli v sobotu večer prítomní na svadobnom obrade. „Sobáš“ ženícha Peťa a mladuchy Evky bol veľkým prekvapením aj pre nich samotných. Po obrade nechýbala hostina, zábavný program, tanec a čepčenie nevesty.

Akcia skončila nedeľným obedom, po ktorom sa táto dobrá partia rozišla späť do rôznych kútov Slovenska. Už teraz sa však tešia na ďalšie stretnutie v Liptovskej Štiavnici, ktoré bude v októbri.

– prebrané z http://www.laura-mladez.sk/vides/cim-zijeme/videsaci-na-ceste-zivotom

VIDES

3. október 2016

dátum

Terchová

miesto

Eva Dobáková, Nikola Mihlačinová, Peter Dudák

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.