Otvorili sme nový školský rok na Maxistretku

Školský rok je už v plnom prúde a s ním prišiel čas na oficiálne otvorenie nového roka v Salezku – tradičné Maxistretko.

Tretiu septembrovú nedeľu mohli deti aj so svojimi rodičmi lepšie spoznať celé spektrum aktivít, ktoré ponúka mládežnícke stredisko. Od stretiek a krúžkov, cez spevácke zbory až k akciám, ktoré animátori spolu so saleziánmi organizujú v Salezku i mimo neho. Novinkami tohto roka sú napríklad kúzelnícky a modelársko-letecký krúžok alebo športové piatky pre dievčatá. 

Svoje schopnosti deti (i niektorí dospelí) otestovali na osemnástich stanovištiach. Pri hudobne zameraných úlohách si vyskúšali spev a hranie na gitare, mohli otestovať, aké je byť členom mediálneho tímu, v športových činnostiach predviedli obratnosť s futbalovou a floorbalovou loptou. Tí odvážnejší si nenechali ujsť strieľanie z luku a neváhali zlaniť sa z niekoľkometrovej výšky. Mamičky si oddýchli pri kávičke v bare, altánok zase patril oteckom. Ich ratolesti si pečiatky nazbierané za účasť na stanovištiach mohli zameniť za sladké odmeny, skákanie na trampolíne alebo chodúľoch, rozprávky v “kine” či cukrovú vatu. Ešte pred záverečným požehnaním spoločné poobedie ukončilo spoločné tancovanie táborových tancov.

Počas Maxistretka sa na hokejbalovom ihrisku otvorila prvým zápasom aj Saleziánska hokejbalová liga s prekvapivým výsledkom, keď nováčikovia v skupine porazili minuloročných ligových víťazov.

Rozpis činností v Salezku na tento rok nájdete na: www.sbb.sk/aktivity

Alica Vosková

Video z roku 2014:

Fotogaléria

18. september 2016

dátum

Salezko, Sásová

miesto

Dominika Bernátová,
Martin Funiak

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.