Deti v Banskej Bystrici oslavovali svoj sviatok vo veľkom štýle

Túto nedeľu deti z Banskej Bystrice oslavovali vlastný sviatok, Deň detí. Takmer 500 z nich prišlo osláviť svoj deň na ihriskách pod oporným múrom na Rudohorskej ulici. O dobrú atmosféru sa staralo vyše 40 animátorov a mnoho iných dobrovoľníkov zo Sásovej.

V nedeľu 29.5. o 16:00 sa začala dobročinná akcia organizovaná Saleziánmi Don Bosca, pod záštitou mestských poslancov za Sásovú a Rudlovú. Prichádzajúce deti sa registrovali pri vstupe, a tak dostali možnosť zúčastňovať sa rôznych aktivít, či sprievodného programu. Za získané pečiatky potom mohli navštíviť atrakcie. Kompletná akcia priniesla veľa zábavy, pohodu a radostné chvíle.

Začiatok programu otvorili talentovaní chlapci a dievčatá pod vedením občianskeho združenia „Nádej deťom“ s tanečným a speváckym vystúpením. Celé podujatie sprevádzali dvaja moderátori spomedzi animátorov zo salezka, a to Samuel Palaj a Daniela Slašťanová.

Po úvodnom predstavení nasledovala zábavná a rušná časť programu. Deti sa rozbehli k pripraveným disciplínam, aby získali čo najviac pečiatok, ktoré mohli minúť na atrakciách ponúkajúcich skákacie hrady, trampolínu, cukrovú vatu, maľovanie na tvár a bar so sladkosťami. Koniec nastal približne o 18:00, kedy skončili aktivity na zbieranie bodov. Deti si kupovali posledné tovary a pomaly sa so svojimi rodinkami rozchádzali domov. Zdarný priebeh akcie takmer ohrozil dážď, ale ukázalo sa, že slnečné počasie dažďové prehánky nepodlomia.

„Môj celkový dojem z akcie je pozitívny. Mám poznačených niekoľko vecí, ktoré je možné do budúcich ročníkov zlepšovať. Na základe rozhovorov s účastníkmi si myslím, že malé deti, ale aj ostatní prítomní na akcii sa cítili dobre. Cením si prácu animátorov a dobrovoľníkov, ktorí zabezpečovali priebeh akcie. Samotná akcia prebehla bez väčších problémov, najmä vďaka nim. Chcel by som poďakovať všetkým, ktorí prispeli svojím časom a námahou aj napriek rôznym iným povinnostiam. Verím, že táto akcia má zmysel a predstavuje niečo, čím môžeme spolu s ostatnými aktívnymi organizátormi obohatiť život na sídlisku,“ zhodnotil organizátor akcie zo saleziánskej strany, Lukáš Macko.

-Tomáš Slepčan

Deň detí 2016

29. máj 2016

dátum

Oporný múr, Sásová

miesto

Alžbeta Ondrejková,
František Vaterka

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.