Kurz o videu prilákal mladých z nášho strediska

Druhý aprílový víkend zaplavili Žilinu mladí dychtiví po médiách. Účastníci z celého Slovenska sa pod vedením skúsených lektorov vzdelávali v oblasti filmu. Z nášho strediska sa kurzu zúčastnili Marek Vigaš, Marek Javorčík a Tomáš Slepčan.

V piatok, vo večerných hodinách sa všetci dostavili na SOŠ svätého Jozefa robotníka. Po zoznámení a registrácii začal prvý blok programu, kde sa prezerala tvorba prítomných študentov. Videá mali svoje silné i slabšie stránky, a tak bola možnosť na pobavenie, ale hlavne zhodnotenie, akých chýb sa dopustili.

Sobotňajšie ráno prinieslo netradičnú modlitbu, ktorá bola obohatená o videá s myšlienkami. Počas dňa mala každá vytvorená skupina možnosť na kreatívnu tvorbu. K dispozícii mali svojho režiséra, kameramana, scenáristu, strihača a hercov, s ktorými sa zoznámili po prvom bloku.

Okrem práce tak bola počas celej soboty možnosť budovať priateľstvá a tie formovať ďalej. Pretože ako povedal jeden z organizátorov „vzťahy sú najdôležitejšie a všetko je o nich“. Nedeľné doobedie prebiehalo v slávnostnej atmosfére. Pozerali sa vytvorené krátke filmy, po ktorých sa udeľovala zlatá ceruzka za jednotlivé úlohy.

„Nečakal som, že na Mediálnej škole bude taká zábava. Bolo to super vďaka skvelým ľuďom. Veľmi sa mi páčilo, ako sme natáčali film v skupine. Dokázali sme spolupracovať ako jeden tím. Obohacujúca bola i všetka inštruktáž a skúsenosť s kamerou či strihom“, zhodnotil kurz Marek Javorčík.

-Marek Vigaš

korektúra: Ivan Bernát

Výsledné videá:

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.