Stagg sústredenie – zábava aj poučenie

Posledný februárový víkend strávili členovia zboru STAGG na sústredení v Banskej Belej. Zišli sa tam nielen utužiť priateľské vzťahy, ale aj nacvičiť nové piesne, ktorými doplnia svoj repertoár.

STAGG sa momentálne pripravuje na spoluprácu s Dominikou Gurbaľovou, s ktorou vystúpi na adorácii v rámci diecézneho Kvetného víkendu. Práve preto sa speváci a speváčky učili predovšetkým skladby z gospelovej tvorby tejto mladej autorky.

V pozadí však nezostával ani oddych a zábava: na sobotný večer pripravili niekoľkí zboristi pre svojich priateľov program v znamení “Milujem STAGG”, medzi nimi aj Braňo Schwarz.

“Tvorba programu bola príjemná. A hoci sa nezaobišla bez problémov, v konečnej podobe sa všetci bavili. Bol originálny a zaujímavý,” myslí si.

Ako to teda celé vyzeralo? Súťažiaci sa v štyroch tímoch popasovali s rôznymi hudobnými hádankami, v ktorých mali za úlohu spoznať piesne od slovenského popu až po JKS, vyskúšali svoju všímavosť pri sledovaní videí, zaspomínali si na históriu zboru či vyskúšali orientáciu na mape, kde mali označiť rôzne saleziánske strediská na Slovensku. Najviac bodov získal tím dirigentky zboru, Betky Ondrejkovej, čo je neklamným znakom, že miluje Stagg rovnako ako speváci pod jej vedením. 🙂

“STAGGovská chata je dobrý variant, ako si oddýchnuť na víkend od školy, práce či detí. Fascinuje ma, že si takto vieme navzájom spríjemniť čas trochou hudby. Nehovoriac o skvelom programe, pri ktorom sme sa zaiste všetci dobre pobavili,” zhodnotila celý víkend Monika Ondrejková.

Alica Vosková

Fotogaléria

26. - 28. február 2016

dátum

chata Banská Belá

miesto

Dominika Bernátová

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.