Bojujeme až do konca

Sedemnásť nadaných chalanov z banskobystrického oratória sa zúčastnilo nultého ročníka malého floorballového turnaja (MFT) v saleziánskom stredisku na Troch Hôrkach v Košiciach.  Súťaž sa niesla v duchu hesla „Bojujeme až do konca.“ Reprezentantov sprevádzali don Pavol Pillár a animátor Peter Phanvan.

Poslednú februárovú sobotu tak o titul bojovalo hneď niekoľko tímov z celej republiky. Bystrická výprava dorazila do metropoly východného Slovenska už v piatok večer. Niekoľkí z tímu túto udalosť brali veľmi zodpovedne a v deň turnaja vstali už o šiestej ráno, aby sa rozohrali.

Turnaj bol rozdelený na dve skupiny. V kategórii mladších nastúpili žiaci štvrtého až šiesteho ročníka, kde súťažili 4 družstvá. Dokopy päť tímov poskladaných študentmi siedmeho a ôsmeho ročníka bojovalo o titul. Starší začali úspešne výhrou 6:1 nad Košicami – Kalvária, mladší prehrou 2:5 v súboji s tímom z toho istého strediska.

Mladší reprezentanti sa neskôr vzchopili a dostali sa až do semifinále, no zápas nanešťastie skončil remízou a pre nedostatok bodov sa nedostali do finále a umiestnili sa na konečnom treťom mieste. Starším sa napriek veľkej snahe a mnohým gólovým šanciam nepodarilo prebojovať ani do finále a skončili na štvrtom mieste. Takéto umiestnenie ich veľmi sklamalo, no treba poznamenať, že sa snažili, ako len mohli a ich tréneri boli s podaným výkonom nadmieru spokojní. Na prvom mieste sa v mladšej kategórií umiestnil tím Košice – Kalvária a v staršej kategórií Prešov. Cesta do Banskej Bystrice sa už niesla vo veselšom duchu. Chalani sa rozprávali, smiali, hrali všemožné slovné hry, prípadne dojedali posledné zvyšky. Na železničnej stanici sa floorbaloví bojovníci navzájom rozlúčili a domov sa vrátili s novým zážitkom v srdci.