DOBROVOĽNÍCI VŠETKÝCH SEKCIÍ, SPOJTE SA!

Stretnutie dobrovoľníkov PGSI 2016 na Trnávke v Bratislave.

Naše banskobystrické stredisko má kvalitné zastúpenie v radoch dobrovoľníkov a organizačného tímu PGSI 2016. Celkovo je nás z Bystrice 36 ľudí!

Tak a je to tu! Prvé veľké stretnutie dobrovoľníkov máme úspešne za sebou. Konalo sa v piatok 18. marca v stredisku na Trnávke v Bratislave. Dobrovoľníkom sa predstavili hlavní organizátori a zároveň aj vedúci jednotlivých sekcií, ktorí usilovne pracujú už niekoľko mesiacov na tom, aby boli tohtoročné PGSI výnimočné a nezabudnuteľné.

Na stretnutie prišli nové tváre aj ostrieľaní dobrovoľníci spred dvoch rokov. Všetci rovnako prispejú k tomu, aby vznikol jeden veľký zohraný tím. Po začiatočnej zoznamovacej aktivitke sa prihovoril riaditeľ PGSI 2016 Rusty Rumanovič SDB a stručne predstavil program jednotlivých dní hier. K nemu sa pridali aj ostatní členovia realizačného tímu zodpovední za svoje oblasti.

Dobrovoľníci mohli ešte zmeniť sekciu, do ktorej sa pôvodne zaregistrovali. V skupinách sa tak ustálil počet členov a zároveň sa už aj stretli so svojimi lídrami, ktorí im priblížili, akým spôsobom budú počas hier spolu fungovať a čo bude náplňou ich práce.

Veselú a priateľskú náladu počas celého popoludnia navodili dobrovoľníci nielen z bratislavských stredísk, ale aj z ostatných kútov Slovenska, čo len potvrdzuje, že všetci sa už veľmi tešia. Každý jeden je dôležitý, pretože spolu s ostatnými tvorí ducha celých hier a aj práve vďaka dobrovoľníkom môže byť na PGSI 2016 jedinečná atmosféra.

Zuzana Šebejová

Do PGSI som sa rozhodla zapojiť, pretože som sa pred dvoma rokmi týchto hier zúčastnila ako športovkyňa vo volejbalovom tíme. Keďže ma vek nepustí a nemôžem ísť súťažiť, tak si tú skvelú atmosféru chcem užiť aspoň ako dobrovoľníčka. Najviac sa teším, že opäť spoznám kopu nových ľudí a spoločne si to všetci užijeme a budeme mať načo spomínať .

povedala dobrovoľníčka Roxy Róthová.

PGSI ma najviac zaujalo tým, že je to akcia, ktorá spája saleziánsku mládež z celého sveta. Keďže som nemal šancu ísť na PGSI2014, tak som ani chvíľu neváhal, keď sa tento rok znova naskytla šanca hier sa zúčastniť. Šport nie je mojou najsilnejšou stránkou a preto som sa rozhodol, že sa zúčastnim ako dobrovoľník v rýchlej rote. Rád pomôžem svojim kúskom práce v rýchlej rote a keď každý pomôže svojím kúskom, tak bude môcť PGSI stavať na silných základoch.

zhodnotil svoju motiváciu dobrovoľník Marek Vigaš.

Fotogaléria

18. marec 2016

dátum

Oratórium, Trnávka, Bratislava

miesto

Martin Funiak

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.