Farby lásky – DC Banská Belá

Na konci jarných prázdnin sa dievčatá zo stretka NP Chvíľu zúčastnili 4-dňových duchovných cvičení na Banskej Belej a povedali tak ÁNO tichu, modlitbe a predovšetkým Bohu. Témou „Farby lásky“, prednáškami, silenciom a rôznymi duchovnými aktivitami dievčatá sprevádzali sestra Pauli a sestra Monika. Odznelo tu mnoho zaujímavých myšlienok, pilierov lásky, ako napríklad sloboda v láske, sila slova, záujem o druhého a pod.

„Na duchovné cvičenia sa vždy veľmi teším. Je to taký únik z ruchu mesta do ticha, v ktorom najlepšie počujeme Boží hlas,“ vyjadrila sa o duchovných cvičeniach Mária Jánošíková.

Priblížiť sa k Bohu im pomáhal aj don Juraj Kovaľ, ktorý dievčatám poskytol možnosť generálnej spovede a slúžil sväté omše. Avšak okrem duchovnej stravy sa počas týchto dní staral aj o tú telesnú, a to vynikajúcim kuchárskym umením. Pomáhal mu v tom Andrej Leitner, ktorý taktiež v kuchárskom umení nezaostával.

Dievčatá trávili väčšinu času na chate a v prírode v jej okolí, no okrem toho sa vybrali aj na výlet na kalváriu v Banskej Štiavnici. A nakoniec nezabudli ani na svoju občiansku povinnosť a zúčastnili sa volieb na Obecnom úrade v Banskej Belej.

Duchovné cvičenia sú časom zastavenia, hľadania Boha a taktiež seba. Svojich darov, dobrých vlastností, no zároveň aj chybných krokov, nerestí. Dúfame, že tento čas dievčatá využili naplno a pomôže im vidieť farby lásky jasnejšie ako predtým.

A na záver ešte jeden citát z duchovných cvičení, nad ktorým stojí za to zamyslieť sa:

„Mali by sme milovať ľudí takým spôsobom, aby mali slobodu milovať iných viac ako nás.

– Lucia Baníková

https://banikova.xperimento.xyz/

Fotogaléria

3.-6. marec 2016

dátum

Banská Belá

miesto

sr. Pauli, Terka Fiľová

autor fotiek