Forty For You

Po úspešných piatich ročníkoch, prichádza Laura, združenie mladých opäť s projektom Forty for you. Znova ponúka denné zamyslenia nad evanjeliom, ktoré sú doplnené o inšpiratívne videá, obrázky a predsavzatia na každý deň. Tento rok projekt obohatia nové obrázky a bude dostupný aj cez mobilnú aplikáciu pre android a windows.

Na popolcovú stredu začína virtuálny projekt, ktorý prináša sériu krátkych zamyslení nad evanjeliom dňa a je obohatený o krátku, osobnú modlitbu, predsavzatie na deň a bonus – krátke, inšpiratívne video. Charakteristikou projektu je, že autormi zamyslení sú mladí ľudia, ktorí ostatným sprostredkúvajú ovocie Ducha Svätého a pomáhajú skvalitniť prípravu na veľkonočné sviatky.

„Po úspešných ročníkoch projektu a po mimoriadne vydarenom ročníku Projektu: Vianoce! chceme pokračovať s pôstnymi zamysleniami, pretože máme veľmi dobrú odozvu na naše úsilie a pridáva sa k nám stále viac a viac mladých ľudí. Spolu s dobrovoľníkmi, autormi, chceme byť evanjelizátormi vo veľkom virtuálnom svete a pomôcť ľuďom bližšie spoznávať Sväté písmo.“  s nadšením hovorí Monika Kočalková, spolukoordinátorka projektu.

Projekt dostane tento rok novú tvár. „Dobre známe kreslené obrázky nahradíme novými, inšpiratívnymi fotkami, ktoré doplníme motivačnými myšlienkami a ktorých autormi budú aj samotní tvorcovia zamyslení. Našim cieľom je viac charakterizovať zamyslenie a evanjelium dňa a podporiť zapamätateľnosť podstaty textu. Chceme aj touto cestou pomôcť ľuďom prežívať a naplno načúvať Božiemu hlasu počas celého dňa. Novinkou bude aj mobilná aplikácia pre tých, ktorí si počas pôstu zvyknú odriekať čas strávený na Facebooku,“ vysvetlila Lucia Chmelová, jedna z koordinátoriek projektu Forty for you. Aplikácia je určená pre android a windows a dá sa stiahnuť zadarmo už na začiatku pôstu z google play pod klasickým názvom, Forty for you. Jednoduchá ikona projektu skrýva zamyslenia, pričom každý deň sa odomkne jedno a je možné vrátiť sa k textom aj spätne. Chýbať nebudú ani odkazy za Písmo a bonusové videá.

Projekt začne na popolcovú stredu  10. februára  a okrem facebooku sa zamyslenia dajú nájsť aj na webovej stránke združenia Laura www.laura-mladez.sk. Projekt potrvá až do Veľkonočného pondelka, 28. marca.

autorka: Martina Mäsiarová, prevzaté z www.laura-mladez.sk