Sásovčania žijú športom aj v zime.

8. január 2016, Banská Bystrica

Návštevníci saleziánskeho strediska v Banskej Bystrici mali tento týždeň možnosť skúsiť svoje korčuliarske zručnosti. Mladí dobrovoľníci sa rozhodli využiť mrazivé počasie a ponúknuť všetkým príležitosť na spoločné chvíle pri zamrznutom ľade a pohári teplého čaju.

Po náročných nočných hodinách prípravy klziska bola DonBosco Aréna pripravená privítať každého, kto v sebe našiel (alebo len nájde) nového Mariána Hossu, či Jozefa Sabovčíka.

„Chceli sme, aby mohli prísť celé rodiny, deti nesedeli len pri počítači a chalani si mohli zahrať hokej“, uviedol salezián Pavol Pilár.

Na sviatok Zjavenia Pána oprášilo korčule vyše 90 ľudí, ktorí prišli vyskúšať, aké to je zažiť krásnu atmosféru, a tak prispieť k budovaniu rodinného spoločenstva.

„Veľmi sa teším, že toľko ľudí využilo našu ponuku“, pokračuje Pavol.

Hlavnou myšlienkou celého projektu bolo, aby mladí, ktorí pripravovali ľadovú plochu, mohli poslúžiť druhým. Druhou bola samotná ponuka využitia voľného času v športovom a radostnom duchu.

„Do budúcnosti by sme chceli využiť nový povrch. Je to však náročné dielo. Hľadáme rôzne finančné zdroje, medzi ktorými je aj možnosť poukázania 2% z dane. Existuje idea zväčšenia a rozšírenia ihriska na minimálne oficiálne rozmery. Na ľadovú plochu by sa tak zmestilo viac ľudí, bolo by to voľnejšie,“ uzatvára Palo.

Ak niekto nestihol navštíviť saleziánske klzisko, môže tak učiniť budúcu nedeľu 17. januára. Všetci sú pozvaní na karneval na ľade, ktorý sa začne o 15:00.

Ivan Bernát

Fotogaléria

6. január 2016

dátum

hokejbalové ihrisko pri Salezku

miesto

Ivan Bernát

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.