Karneval na ľade odštartoval fašiangy v Salezku.

Po niekoľkých rokoch novoročného, rýdzo slovenského „odmäku“, ľad na Don Bosco aréne konečne poriadne primrzol. Nič tak nestálo v ceste všetkým, ktorí chceli začať fašiangovú sezónu karnevalom na ľade.

Teplo a pohodu domova vymenilo za rýchlosť ľadového ostria asi päťdesiat účastníkov. Neodradila ich ani nie celkom dokonale upravená ľadová plocha a atmosféru si napriek tomu vychutnali.

„Bolo to pekné spríjemnenie popoludnia, zabavili sme sa. Niektoré deti sa ešte len zoznamovali s ľadom a korčuľami. Náš Aďko šiel rovno za hokejistu, puk a hokejka nemohli chýbať. Bol nadšený,“ pochvaľovala si mladá mamička Grétka Patková.

„Bolo to skvelé, samé nápadité masky,“ ohodnotil moderátor karnevalu Jakub Masič a jeho moderátoská kolegyňa Žofka Lukáčová doplnila: „Páčilo sa mi, že aj dospelí mali kostýmy.“

Po niekoľkých súťažiach na zahriatie bolo vyhlásených päť víťazných masiek, ktoré si odniesli sladkú odmenu a vstupenku na pripravovaný muzikál o don Boscovi. Celkovým víťazom pre tento rok sa stal ručne vyrobený kostým zebry, ktorej identita však ostáva utajená. Koniec koncov, presne tak to má na karnevale byť.

Fotogaléria

17. január 2016

dátum

Hokejbalové ihrisko pri Salezku

miesto

František Vaterka

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.