Štefanovica 2015

Na druhý sviatok vianočný sa aj v našom stredisku uskutočníla tradičná Štefánska zábava. Asi tridsať mladých sa rozhodlo, že si po sviatočnom vysedávaní pre zmenu trochu rozhýbe nohy. Tento rok sme sa na Štefanovici presunuli do Ameriky v 50. rokoch minulého storočia, ktorým kraľovali veľké sukne, mašle vo vlasoch, kožené bundy a vosk na vlasy v duchu filmu Pomáda.

Hneď pri vstupe čakal na prichádzajúcich uvítací drink – čo iné ako plechovka Coca Coly. Každý tiež dostal muffin, v ktorom bola zapichnutá kartička s americkým menom, ktoré mohol celý večer používať. Potom sa už Billy, Abigail, Steven či Samantha presunuli do retro bistra. Nechýbali v ňom hamburgery a hot dogy, ktoré si mohli hostia vychutnať medzi plagátmi Elvisa Presleyho, Marylin Monroe alebo dobových reklám.

Bistrom sa rozliehal rock and roll, jazz aj blues, ktoré nenechali žiadne tancachtivé nohy chladnými. Svedčí o tom aj to, že organizátori sa rozhodli udeliť cenu Leva tanečného parketu. Získal ju Jakub Masič.

Táto Štefanovica bola moja prvá a veľmi milo ma prekvapila, pretože 50. roky sa mi páčia. No a to, že sa stanem kráľom parketu som nečakal, ale potešilo ma to,” priblížil svoje pocity Jakub.

Na tanečnom parkete bolo plno do pol jednej rána. Potom sa už Američania” rozišli do svojich sásovských postelí.

Veľmi ma teší, že môžem byť súčasťou spoločenstva, ktoré vieme vytvoriť pri rôznych akciách, či už duchovných alebo zábavných. Ale sprostredkovať túto zábavu ma napĺňa ešte viac. Je pekné sledovať, že sa ľuďom páči to, čo sme pre nich pripravili. Zlá nie je ani kritika, pretože tá nás o rok môže posunúť opäť niekam ďalej,” zhodnotila Dominika Bernátová, jedna z organizátoriek.

Alica Vosková

Fotogaléria

26. decembra 2015

dátum

Salezko, Sásová

miesto

Dominika Bernátová

autorka fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.