Buď ako Mikuláš! V Sásovej sa rozdávala nielen láska.

Mikuláš

Snehu síce niet, no mrazivý zimný vánok nám pripomína, že zima je už tu. Nuž a čo iné by sa (hlavne deťom) mohlo spájať so zimou, okrem Vianoc, viac, ako sviatok svätého Mikuláša?

Ani tento rok nemohol byť výnimkou a 6. decembra sa zastavil aj u nás v Sásovej. Spočiatku sa všetci obávali, či vôbec príde. Mysleli si, že sa dnešné deti nevedia podeliť s ostatnými. Našťastie nás všetky presvedčili o opaku.

Deviaty ročník Mikuláša sa niesol v duchu hesla: „Buď ako Mikuláš.“ To znamenalo, že deti dostali darček, ak sa najprv nejakej svojej sladkosti zriekli. Kto si nedoniesol z domu nič, mal možnosť nakresliť  obrázok a ten vymeniť  za čokoládového Mikuláša.

Po skončení akcie sa všetky vyzbierané sladkosti poukladali do krabíc. Na druhý deň ich členovia organizačného tímu odniesli do domova dôchodcov a domu núdznych. Ľuďom, ktorí tu bývajú, tak spríjemnili čas adventu.

Pre Teréziu Fiľovú bola akcia prvou, ktorú mala nastarosti ako hlavná organizátorka. S priebehom bola veľmi spokojná: „Moje pocity sú neopísatelné. Vyzbieralo sa naozaj veľa sladkostí, s ktorými sme mohli obdarovať ľudí v domove dôchodcov a v dome núdznych.”

“Osobne som bola pri tom. Dopriala by som každému vidieť iskru radosti v očiach týchto ľudí. Ako sa hovorí: Radosť rozdávaním rastie. Ďakujem všetkým, čo sa zapojili,“ doplnila.”

Agi Macková

Odovzdávanie vyzbieraných sladkostí.

Fotogaléria

6. december 2015

dátum

Ihriská, Rudohorská, Sásová

miesto

Martin Funiak

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.