Nerobia to pre seba! Alebo, keď to nie je len o kapustnici.

Animátori z banskobystrického strediska spolu so saleziánmi a sestrami FMA už tradične strávili spoločné chvíle na vianočnom posedení pri kapustnici. Na začiatku sa v chráme poďakovali Pánovi spievanými vešperami a po nich začal program v herni oratória. Netradičné však bolo všetko ostatné, čo nasledovalo.

V predvečer Štedrého dňa sa po prvýkrát konal Animátorský čin roka. „Návrh usporiadať takúto akciu skrsol pred piatimi rokmi na strediskovej rade. Nešlo ani tak o to, aby sme ocenili len niektorých, ale naučiť ľudí vidieť, čo tu animátori robia,“ približuje Tomáš Štrba, jeden z tvorcov tejto myšlienky.

Víťazom v chlapčenskej kategórii Animátorská osobnosť roka sa stal Štefan Masič. „Animátorský čin roka hodnotím pozitívne, hlavne ako možnosť všimnúť si to dobro čo robia ostatní a neostať len pri sebe.“ Medzi dievčatami ocenili prácu Terézie Fiľovej, ktorá vyzdvihla krásu dobrovoľníckej činnosti. „Myslíš si, že niečo ponúkaš, no nakoniec ti deti dajú tisíckrát viac.“

Okrem osobností boli vyhlásené aj niektoré animátorské činy, medzi ktorými nechýbala organizácia oslavy narodenín don Bosca, vedenie Saleziánskej hokejbalovej ligy, či detského zboru.„Hlavnou myšlienkou akcie bolo hmatateľne ukázať, ako si vážime, čo robia animátori pre deti a stredisko,“ dopĺňa organizátor Norbert Gura.

Aj keď boli vyhlásení len niekoľkí, podstata tohto krásneho galavečera bola jasne vyjadrená. Pretože prežiť najkrajšie dni roka v kruhu najdrahších je pre každého to najväčšie víťazstvo. „Je skvelé, že sa akciu podarilo zorganizovať. Verím, že všetci pochopili podstatu naučiť sa vidieť dobrosrdečnosť a ochotu  mladých v stredisku, uzavrel Tomáš.“

-Ivan Bernát-

Animátorský čin roka

23. december 2015

dátum

Salezko, Sásová

miesto

Norbert Gura, Marek Javorčík, Martin Funiak

autori fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.