Každý má talent

Ako to už býva dobrým zvykom, sviatok svätej Cecílie, patrónky hudby, sme si v našom Salezku uctili Cecilfestom. Tentoraz sa dokonca aj dátum podarilo zosúladiť so spomienkou na túto sväticu. Hoci išlo už o dvanásty ročník Cecilfestu, vždy sa na tomto minifestivale objaví niečo, čo publikum ešte nepočulo. Tento rok sa zaujímavej úpravy dočkala napríklad už neodmysliteľná Hymna Cecilfestu.

Programom nás sprevádzali Matej a Anička. Skladal sa zo šestnástich vystúpení, v ktorých si zaspievali alebo zahrali deti a animátori, ale aj salezián či mladí oteckovia.

Niektorí vystupujúci sú už takými stálicami, že ich tvár svietila nielen na pódiu, ale aj na páse vytvorenom zo spomienkových fotografií z minulých ročníkov.

Vo výbere piesní nechýbali už tradične Tri oriešky pre Popolušku, pokračovali slovenské hitovky od Darinky Rolincovej či Kristíny. V inštrumentálnej kategórii sa vystriedali gitarista, bubeník i trúbkari. Mladí si pod vedením Pilisa trúfli dokonca i na acapellovú interpretáciu slávnej kapely U2. Megy a Peťo dojali publikum baladami, staré časy pripomenula kompilácia piesní z 90. rokov a Laffov hit Bukesova frajerka. Po spoločnej ďakovačke sa Cecilfest skončil záverečným požehnaním.

Video záznam z celého Cecilfestu.

Svätá Cecília žila v 3. storočí a bola umučená na svoju kresťanskú vieru. Jej uctievanie ako patrónky hudobníkov vzniklo až neskôr. Podľa legendy zatiaľ čo hrali organy, Cecília spievala vo svojom srdci iba Bohu.

Fotogaléria

22. novembra 2015

dátum

Salezko, Sásová

miesto

Norbert Gura

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.