Najprv zmeň sám seba – duchovná obnova

19.11.2015 – Banská Bystrica

Uplynulý víkend sa na Banskej Belej konala jesenná víkendová duchovná obnova, ktorej sa zúčastnilo 15 animátorov. „Backstage“ tvorilo 5 ľudí.

Prípravný tím si tentokrát povedal, že chce ponúknuť viac ako len ďalšiu relaxačnú chatu, preto sa 4 hlavy dali dokopy a rozhodli sa, že duchovnú obnovu prepoja so školením „7 návykov“. Nešlo o oficiálne školenie, ale posunutie toho, čo sa tieto 4 hlavy na tých oficiálnych školeniach naučili.

Prvý večer začal, na pokročilú hodinu, pomerne náročným úvodom, v ktorom sme sa snažili pochopiť základné pojmy a teóriu 7 návykov. V sobotu doobeda sme si priblížili prvý návyk – žite proaktívne. Poobede sme pokračovali druhým návykom – začínajte s myšlienkou na koniec – ktorý bol prepojený s duchovnou obnovou, ústraním a priestorom na spovede. Večer sme zakončili už tradične pečením pizze popri filmíku, strihaní hrách a debatách v kuchyni. V nedeľu sme dobojovali tretí návyk – to najdôležitejšie dávajte na prvé miesto a pred samotným odchodom ešte pozdieľali prvé dojmy. Zatiaľ to vyzerá tak, že na jar pokračujeme.

Touto cestou ďakujeme (spolu s modlitbami) Martinovi a.k.a. Lančovi z ďalekej Bratislavy za chutné obedy a večerné posedenie, 4 hlavám za školenie a Mišovi Jánošíkovi za fotky.

7 návykov skutočne efektívnych ľudí je školenie vychádzajúce z rovnomennej knihy Stephena R. Coveyho zamerané na rozvoj vlastnej osobnosti ale aj vzťahov k iným.

Prvé tri návyky

  • Žite proaktívne

    1. návyk

  • Začínajte s myšlienkou na koniec

    2. návyk

  • To najdôležitejšie dávajte na prvé miesto

    3. návyk

Duchovná obnova - Banská Belá.
Duchovná obnova - Banská Belá.
Duchovná obnova - Banská Belá.

Fotogaléria

13. - 15. november 2015

dátum

Banská Belá

miesto

Michal Jánošík

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.