Výlet na Ostrú a Tlstú

Dni, ktoré prežívame, nám ponúkajú krásne scenérie pre oči i pre dušu. Aj v našom stredisku sa uskutočnilo viacero výletíkov, počas ktorých sme využili slnečné dni, čistý vzduch a núkajúce sa krásy Stvoriteľa, a išli sa na ne prizrieť zblízka. Tento voľný piatok, teda aspoň pre školákov, sa vybrali štrnásti odvážlivci na hrebeň Veľkej Fatry neďaleko Blatnice. V aute sme sedeli veľmi skoro, už niečo po piatej. Urobili sme si okruh z Blatnice cez Muráň na Ostrú a vrátili sme sa cez Tlstú jaskyňou Mažárna a Gaderskou dolinou späť.

Našťastie sme nestretli žiadneho medveďa, aj keď nás už na začiatku čakala informačná tabuľa s radami, ako sa pri stretnutí s medveďom správať. Dolinou sme v tichu vyšli do
slnečného dňa, či skôr rána, na Ostrú (1247 m.n.m.), samozrejme s pomocou reťazí. A mali sme nádherný výhľad. Tí prví videli aj stádo kamzíkov. Po hrebeni sme – tak trochu “klamaní” našim sprievodcom – unavení dorazili na Tlstú (1373 m.n.m.). Schuti sme sa posilnili, vydýchli, pokochali a klesali naspäť zrázom cez popadané stromy. Jaskyňa nás tiež  milo prekvapila svojou jednoduchou nádherou. Spoločným ružencom sme zakončili kráčanie a niečo po tretej sme prebúdzajúci sa vystúpili z auta.

Fotogaléria

30. október 2015

dátum

Veľká Fatra

miesto

Martin Funiak

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.