Vytancuj to srdcom!

Dievčatá z nášho strediska počas víkendu 16.-18. októbra 2015 vyhrali prvé miesto na celoslovenskej tanečnej súťaži pre zmiešané tanečné tímy. Už 6. ročník tanečnej súťaže TeenDance sa poprvýkrát konal vo východnej metropole Slovenska v Košiciach, v saleziánskom stredisku na Troch Hôrkach. Podujatie organizuje združenie Laura.

Téma šiesteho ročníka bola „Vytancuj to srdcom!“ „Tohtoročnou témou sme chceli nadviazať na známu myšlienku don Bosca: Nohami kráčajte po zemi, ale srdcom buďte v nebi. Je to preto, že práve v tomto roku oslavujeme 200. výročie jeho narodenia,“ povedala organizátorka Veronika.

Dievčatá z Banskej Bystrice si Teendance nenechali ujsť ani tento rok. Päť stredoškoláčok usilovne trénovalo celý mesiac. Ivka, jedna z výherkýň, vyjadrila pocity z víkendu takto: “Teendance je amatérska tanečná súťaž, no každý rok posúva svoju úroveň vyššie. O to viac sme sa tešili, keď sme vyhrali. Bola to odmena za všetky dlhé prípravy a za to, že sme do toho dali naozaj srdce. Mali sme najlepšiu podporu z hľadiska od našich dievčat zo strediska. Bola to veľká eufória a veľmi sme si víťazstvo užili. Okrem naozaj kvalitného galavečera nás nadchli tanečné workshopy, ktoré sú súčasťou programu každoročne. Tento rok sme sa rozhýbali v rytme latina a hip-hopu. Ako výsledok toho, čo sme sa naučili, sme natočili tanečný videoklip. Bol to skvelý víkend a preto ďakujeme organizátorom, saleziánom a sestrám z nášho strediska za tréningové priestory, a dievčatám za dobrú atmosféru.“

Okrem piatich tanečníčok do Košíc vycestovalo ďalších trinásť dievčat z nášho strediska, ktoré využili bohatú ponuku TeenDancu v podobe tanečných workshopov, večerného galavečera, návštevy centra mesta a iných aktivít. „Na TeenDance sa mi páčili workshopy, mali sme možnosť naučiť sa niečo nové,“ priblížila jedna z účastníčok.

Videá z akcie

Druhý zostrih z akcie TeenDance.

Reportáž v Saleziánskom Magazíne od času 5:25.

Prvý zostrih z akcie TeenDance.

Fotky z akcie

17. október 2015

dátum

Košice, Kalvárka

miesto

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.