Deň otvorených dverí v našom stredisku.

Kedy: 18. 10. 2015 o 15:30

Kde: Saleziánske stredisko, Tatranská 38/A, Banská Bystrica

18. október 2015, Banská Bystrica

V tretiu októbrovú nedeľu sa v saleziánskom mládežníckom stredisku konala po prvý krát akcia s názvom Deň otvorených dverí. Saleziáni otvorili priestory saleziánskeho domu a kostola pre širokú verejnosť. Prípravy akcie sa rozbehli už ráno, kedy chlapi začali variť guláš. Akcia sa neoficiálne začala tradičným futbalovým turnajom, ktorého sa zúčastnili animátori, saleziáni aj chlapi z farnosti. Oficiálne zahájenie akcie odštartovalo tohtoročnú novinku, prehliadky priestorov saleziánskeho domu a kostola. Návštevníkov sprevádzal salezián Pavol Pillár, ktorý k popisu priestorov pridal vždy aj niečo navyše. Návštevníci mohli vidieť aj jedáleň saleziánov, miestnosti pre návštevy, miestnosti, kde sa stretávajú animátori, či kaplnku saleziánskeho strediska.

Okrem prehliadky priestorov mali návštevníci akcie možnosť vyskúšať sladké palacinky v kuchyni u saleziánov, cukrovú vatu a čapované pivo, či kofolu. Ženy mali možnosť navštíviť ženský klub, kde na nich čakala káva, koláčik a priestor pre rozhovory.

Na záver akcie bol vyhodnotený futbalový turnaj, ktorý vyhrali mladší animátori. Jozef Špalek, direktor komunity, povedal večerné slovko a tým ukončil túto akciu. Prekvapením na záver akcie bolo spustenie aktualizovanej webstránky www.sbb.sk. Cieľom aktualizácie bolo udržanie kroku s dobou a zlepšenie informovanosti ľudí o tom, čo všetko sa v saleziánskom mládežníckom stredisku deje.

Foto z akcie nájdete vo fotogalérii.

Martin Funiak

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.