Mediálna škola otvára nový ročník!

Laura, združenie mladých, opäť ponúka príležitosť pre všetkých, ktorí chcú byť viac doma vo svete médií. Po siedmykrát otvára sériu kurzov s názvom Mediálna škola.
Dvojročný cyklus sa skladá zo štyroch kurzov, ktoré trvajú od piatka do nedele. Každý z víkendov je zameraný na inú oblasť médií. Najprv sa mladí vzdelávajú v žurnalistike a písaní na kurze s názvom VIDÍM, potom sa im počas kurzu ŽIJEM pootvoria dvere do sveta fotografie. Na kurze TVORÍM sa naučia základy práce v grafickom programe a nevyhnú sa ani tvorbe vlastných plagátov. Záverečný absolventský kurz DÁVAM je zameraný na video z pohľadu réžie, scenáru, kamery a strihu.

Kurzy sprevádza mediálny tím organizátorov a profesionálni lektori priamo z praxe – novinári, fotografi, grafici a kameramani. Registračný poplatok je 25€ za kurz a zahŕňa v sebe náklady na ubytovanie, stravu, materiál a lektorov. Samotné kurzy sa budú odohrávať na SOŠ sv. Jozefa Robotníka v Žiline.

,,Cieľom Mediálnej školy nie je iba naučiť účastníkov základné zručnosti z mediálnej sféry, ale najmä naučiť ich kriticky myslieť a samostatne tvoriť diela, ktoré potom budú využívať v samotnej praxi,“ vysvetľuje jedna z organizátoriek Katarína Berešová FMA. ,,Naše kurzy sa teórie dotýkajú zväčša len okrajovo – ich hlavnou náplňou je skúšanie si nadobudnutých zručností v praxi pod dohľadom skúsených lektorov,“ dodáva Alžbeta Hrušovská.

prebraté z www.medialnaskola.sk

TERMÍNY KURZOV:

VIDÍM 13.-15.11.2015

TVORÍM 4.-6.12.2015

ŽIJEM 1.-3.4.2016

DÁVAM 8.-10.4.2016

Na Mediálnu školu sa môžete prihlasovať najneskôr do 25. októbra 2015