Farské oznamy – 15. 3. 2020

  1. V súčinnosti s nariadením krízového štábu ohľadom prevencie šírenia koronavírusu: Od utorka, sú všetky činnosti Salezka (omše, stretká, tréningy, oratko, duchovné obnovy, nedeľná káva a iné plánované akcie) ZRUŠENÉ až do odvolania.
  2. Kvôli prísnym opatreniam a z poverenia konferencie biskupov Slovenska sa až do odvolania neslúžia ani sväté omše v našom kostole. Preto ani nedeľná povinnosť zúčastniť sa svätej omše v tomto krízovom období nie je viazaná s hriechom.
  3. V tejto dobe prístupných foriem priamych prenosov cez internet sú dostupné mnohé ponuky svätých omší cez živé internetové vysielanie, alebo cez televíziu Lux každý deň. Súhrn ponúk katolíckych masmédií nájdete v článku na tkkbs.sk.
  4. Svätú omšu v našej kaplnke Salezka budeme slúžiť každý deň a budete sa jej môcť zúčastniť doma prostredníctvom živého vysielania na internete. Pozývame vás sledovať ju cez našu facebookovú stránku alebo cez náš youtube kanál.
  5. V tomto období Vás prosíme, aby ste neorganizovali žiadne hromadné podujatia, modlitbové stretnutia, či pobožnosti. K osobnej modlitbe je otvorená detská predsieň nášho kostola každý deň od 7:00 hod. do 20:00 hod.
  6. Povzbudzujeme všetkých, aby plne rešpektovali nariadenia štátnych aj krajských orgánov, ako aj konferencie biskupov Slovenska a dodržiavali všetky pravidlá k ochrane zdravia v tomto krízovom období. Využime tento čas na väčšie spojenie sa v modlitbe a pestovanie vzťahov v našich vlastných domácnostiach.
  7. O ďalších duchovných ponukách, ku ktorým sa dá pridať doma cez internet vás budeme informovať aj počas ďalších dní na našej stránke sbb.sk.
  8. Kto by chcel využiť online priestor aj na oratko, tak od dnes sa spúšťa na facebooku aj celoslovenské oratko online, ktoré pripravujú saleziáni elektronicky na celom Slovensku. Vytvárame rôzne ponuky diskusií, hier, pekných podnetov aj svätých omší počas celého dňa na dlhú dobu, kým budeme čas tráviť doma. Stačí kliknúť na www.oratko.online.

Liturgické oznamy

V štvrtok je slávnosť sv. Jozefa, ženícha Panny Márie. Budúca nedeľa je štvrtá pôstna nedeľa.