Bolo to veľkolepé!

Dátum 22.02.2020 priniesol ďalší ročník Saleziánskeho plesu, ktorý napriek dvojkám v dátume vyšiel na jednotku. V poradí piaty Saleziánsky ples, ktorý spája a prepája mladšiu i staršiu generáciu, sa konal v priestoroch jedálne Univerzity Mateja Bela a spolu nás bolo vyše 180. Príjemným prekvapením tohto roku boli milé darčeky, ktoré dostala každá dáma pri príchode.

Moderátorskej úlohy sa výborne zhostili Gabriela Tomajková a salezián Juraj Kovaľ. Tohtoročný ples otvorilo hudobné číslo v podaní huslistky Miriam Minkovej a jej pani učiteľky s piesňou The Last Goodbye z filmu Hobit. Po večeri sa predstavili dievčatá z tanečnej školy Janette Fáberovej s dvomi tancami. Jedným z nich bolo tango, ktoré bolo výherným tancom z Majstrovstiev Slovenskej republiky v plesových tancoch. Potom už svoje tanečné umenie na parkete predvádzali účastníci plesu.

Kto mal chuť na drink či pivko, tak mohol využiť saleziánsky bar – o výnimočnú kávu sa postaral majster barista Martin Karabiňoš z The Fleck Coffee Roasters.

Živá hudba nemohla chýbať a opäť sa predstavili výborní speváci Magdaléna Jánošíková, Lukáš Kekelák a hudobníci Jakub Masič, Štefan Masič, Branko Schwarz, Matej Melko a Marek Lafférs. Zvládli celé jedno tanečné kolo a okrem iných odzneli hity ako „Stand by me,“ piesne od skupiny Vidiek či „Mám ťa rád“ od Karola Duchoňa.

Takto tanečne, hudobne, sme sa priblížili k polnoci a k tombole, ktorá bola vďaka štedrým sponzorom (aj z radov našich farníkov) najbohatšia za posledné roky. Svedčí o tom aj záujem, predalo sa skoro 800 tombolových lístkov!

Nuž a zábava pokračovala ďalej, doznela až s poslednými tónmi tanečnej hudby temer nadránom.

Veľká vďaka a uznanie patrí organizátorom a všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli k tomuto výnimočnému a obľúbenému podujatiu. Špeciálne poďakovanie patrí aj sponzorom (známym aj neznámym). A tiež každému jednému z Vás, ktorý ste na plese boli, lebo už len tým, že STE vytvorili ste krásne podujatie, na ktoré budeme ešte dlho spomínať. Tešíme sa na ďalší rok!

Katka Laffersová

Fotogaléria

22.2.2020

dátum

Univerzita Mateja Bella

miesto

Samuel Šnek

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.