Svätá Cecília opäť nesklamala !

November nám aj tohto roku okrem hektických zmien počasia priniesol 24.11. aj náš tradičný Cecilfest, ktorý v Salezku organizujeme pri príležitosti sviatku sv. Cecílie – patrónky spevákov a hudobníkov.

Čerstvo prerobené oratko sa už od nedeľného poobedia postupne zapĺňalo účinkujúcimi, ktorí postupne čakali na nazvučenie a skúšku. V skorý podvečer si svoju cestu do oratka našli mladí s rodinami, nie len z našej farnosti, ale aj okolia. Netrvalo dlho a voľného miesta by ste sa už nedohľadali.

Tento večer netradične odštartovali Cool Babenky s ich tancom, s ktorým reprezentovali Salezko aj na celoslovenskej sútaži Teen Dance. V prvej polovici večera sme mali možnosť si vypočuť hlavne sólový spev, ktorý priebežne striedali aj duety v rôznych zloženiach. Predstavil sa nám aj náš detský spevokol SADETZ s piesňou Keď Boží Syn. Nasledovala krátka pauza v podobe niekoľkých kôl hudobného kvízu, ktorého víťazi obdržali darčekový kupón do nášho Baru.

Druhá polovica večera sa niesla predovšetkým v „kapelovej“ forme zábavy. Mali sme možnosť vypočuť si hity ako napríklad Lady Gaga – Shallow, Kristína – Na bieleho koňa, IMT Smile a Kali – Poď so mnou…

Posledným číslom večera sa stala kapela Monikini Chlapci s jednoznačne najpočetnejším arzenálom hudobných nástrojov. Pieseň Obchádzka, ktorú si publikum napokon vypýtalo aj ako prídavok, rozozvučila oratko v znamení piatich gitár, bassy, bicích, klavíru, trúbky a spevu, ktorý bol obohatený aj o rappové prvky.

Tohto roku sme obišli Prešov, čo to bude o rok ?

Nechajme sa prekvapiť ?

Samuel Šnek

Fotogaléria

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.