Robia to, čo ich baví a napĺňa

Keďže školský rok 2017/2018 bol bohatý na nových členov do nášho saleziánskeho mládežníckeho zboru STAGG, rozhodli sa, že druhý marcový víkend prežijú spolu na Banskej Belej. V zbore je dôležité nielen to, aby hlasy spolu ladili, ale aj to, aby jeho členovia tvorili jedno spoločenstvo, v ktorom sa budú cítiť príjemne. A preto prvý večer patril hrám, pri ktorých vznikla dobrá atmosféra. Večer vyvrcholil už tradične polnočným mäsom, ktoré všetci už od deviatej túžobne očakávali.

Sobotné dopoludnie nebolo iné než plné hudby. No až počas páuz pomedzi skúšky sa ukázalo, že zboristov hudba ozaj baví, keď si spoločne a spontánne hrali a spievali rôzne pesničky.

Všetkého však veľa škodí a aj preto poobedie patrilo hrám vonku, pri ktorých si takisto precvičili bránicu, ako napríklad pri hre „hutututu“.

Za tento víkend náš saleziánsky zbor nacvičil aj hymnu Kvetného víkendu, ktorú budú hrať na slávnostnej svätej omši v nedeľu 25. marca.

„Som rád, že som sa prvýkrát mohol zúčastniť tejto chaty. Program sa mi veľmi páčil a naučil som sa aj nejakú tú pesničku. Myslím si, že to bol naozaj veľmi príjemne prežitý čas so skvelými ľuďmi,“ zhodnotil Peter Paluš.

Naši spevuchtiví mladí si teda prežili spoločne bohatý víkend, utužili vzťahy. Teraz už len stačí počúvať a sledovať, že to, čo robia, robia s radosťou a na Božiu slávu.

Agi Macková

Stagg na chate 2018

9.-11.3.2018

dátum

Banská Belá

miesto

Agi Macková

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.