Farské oznamy na 23. nedeľu cez rok – 10. 09. 2017

  1. Srdečne pozývame deti aj rodičov na slávnostné otvorenie Salezka v novom školskom roku. Tradičné maxistretko začne v našom stredisku dnes popoludní o 15:00 hod. Čaká Vás množstvo pekných hier, dobrôt a predstavenie všetkých pestrých ponúk aktivít a krúžkov počas celého školského roka. V rámci maxistretka sa chceme stretnúť aj s rodinami z minuloročného IMOSU na spoločnej grilovačke, ktorá začne o 16:00 hod. Prineste si niečo na grilovanie. 
  1. Od dnešnej nedele si už môžete vyzdvihnúť prihlášku na prípravu detí na prvé sv. prijímanie v tomto školskom roku. Prihlášky nájdete na stolíku vo vestibule kostola. Deti navštevujúce hodiny náboženstva v školách našej farnosti ich dostanú v škole. Vyplnené prihlášky treba odovzdať osobne alebo elektronickou poštou sestre Monike do konca septembra. Termíny stretnutí sú uvedené na prihláške.
  1. Aj pre dospelých ponúkame možnosť pripravovať sa na prijatie akejkoľvek sviatosti. Kto by mal záujem, nech sa osobne prihlási u pána farára don Tibora Janúcha. 
  1. Birmovancom pripomíname, že prvé stretnutie v novom školskom roku bude už tento týždeň v nezmenenom čase príslušných skupín.
  1. Stále je možnosť prihlásiť sa na cestu autobusom do Bratislavy pri príležitosti blahorečenia saleziána mučeníka, Titusa Zemana. Prihlásiť sa môžete v sakrestii odovzdaním zálohy 10 €.
  1. Dňa 16. septembra 2017 sa pastier tejto diecézy, biskup Marián Chovanec sa dožíva okrúhleho životného jubilea 60 rokov života a septembra 2017 si pripomína 18. výročie svojej biskupskej vysviacky. Prosíme Vás o modlitby za neho, aby mu Pán Boh dal všetky potrebné milosti pre jeho dôležitú službu pre spásu ľudských duší. Modlime sa, aby na príhovor Sedembolestnej Panny Márie a sv. Františka Xaverského pán biskup Marián stále viac zrastal so svojou diecézou, aby v jeho diecéze nikdy nechýbal dostatok služobníkov oltára, kňazské a rehoľné povolania a tiež živá viera a horlivosť veriacich.
  1. Aj na začiatku tohto šk. roku nastali zmeny v našej komunite saleziánov. Don Pavol Pillár od augusta pôsobí v saleziánskom stredisku v Žiline. V našej komunite sme v lete s radosťou privítali spolubrata Petra Jurčišina-Kukľu, ktorý bude mať na starosti saleziánsku hokejbalovú ligu a bude vypomáhať v našom mládežníckom stredisku.
  2. Zo štvrtku na piatok sa chystáme na akciu s názvom „Východ slnka na Kriváni.“ Na tento nočný výstup na tatranský Kriváň s úmyslom za nové duchovné povolania sa pôjde autami do tatranskej Štrby a odtiaľ peši na Kriváň. Kto by mal záujem pridať sa do tejto akcie, nech sa prihlási u saleziána Juraja Kovaľa.

  3. Pozývame chlapcov narodených v.r.2004, 2005, 2006, 2007 – ktorí majú radi hokej/hokejbal do súťaže Hokejbalovej Extraligy, ktorú zastrešuje Slovenská hokejbalová únia. Súčasťou prípravy na súťaž sú tréningy, ktoré bývajú v Salezku dvakrát do týždňa – utorok a štvrtok o 17:00. Viac informácií u saleziána Petra Jurčišina – Kukľu. /0911911544/

  4. Jesenné kántrové dni sú na budúci týždeň v stredu, piatok a sobotu. Záväzny je iba jeden deň. Obsah kántrových dní je za poďakovanie úrody.
  5. Na budúci týždeň bude zbierka na energie. Pán Boh zaplať za Vaše milodary.

  6. Budúci týždeň upratuje skupina č. 3.

Liturgické oznamy

V utorok je ľubovoľná spomienka spomienka Najsvätejšieho mena Panny Márie
V stredu je spomienka Sv . Ján Zlatoustý, biskupa a učteľa Cirkvi
Vo štvrtok je sviatok Povýšenie Sv. Kríža
V piatok je Slávnosť  Sedembolestnej Panny Márie, patrónky Slovenska
V sobotu je spomienka na Sv. Kornélia, pápeža a Cypriána, biskupa, mučeníkov

Budúca nedeľa je 24. nedeľa cez rok