Príprava na 1. sv. prijímanie

Milí rodičia!

Žiaci tretieho ročníka sa na hodinách náboženstva môžu pripravovať na prvé sväté prijímanie. Ak máte záujem, aby aj Vaše dieťa pristúpilo k svätému prijímaniu, prosím vyplňte prihlášku a pošlite ju obratom späť do školy po Vašej dcére, alebo synovi. Slávnosť prvého svätého prijímania v našej farnosti bude 27. 5. 2017. Pred touto veľkou udalosťou pre Vaše dieťa prebieha v našej farnosti takmer ročná príprava, v ktorej sa snažíme naučiť deti zapájať sa do slávenia sv. omše a odovzdávať im základné vedomosti z náboženstva, ktoré sú potrebné pred prijatím tejto sviatosti. Preto Vás chceme poprosiť, aby ste si dobre prečítali nasledujúce podmienky prípravy na prvé sv. prijímanie u nás.

  • Súčasťou prípravy na prvé sv. prijímanie je výuka náboženstva na základnej škole. Preto je dôležité, aby v tomto šk. roku Vaše dieťa navštevovalo hodiny náboženstva.
  • Príprava detí prebieha aj na stretnutiach „IMOS-u“ (Ide mi osvätosť), ktoré sú v periodicite: 1 sobota za mesiac v čase od 16:00 do 18:00.

Stretnutia IMOS-u v šk. roku 2016/17 sú nasledovne:

15.10. v saleziánskom stredisku  

12.11. v saleziánskom stredisku  

10.12. v saleziánskom stredisku  

14.1. v saleziánskom stredisku  

11.2. v saleziánskom stredisku  

11.3. Spoločná krížová cesta. Stretneme sa o 16:00 hod. pri prvom zastavení krížovej cesty na Kalvárii.

8.4. v saleziánskom stredisku  

13.5. Spoločná púť na Starých Horách. Čas a miesto stretnutia upresníme neskôr.

  • Okrem toho dávame do ponuky deťom stretká v skupinkách v Saleziánskom stredisku každý utorok od 16:30 do 17:30 hod. Prvé stretko bude 18. 10. 2016.
  • Tiež Vás chceme poprosiť, aby ste v nedele s Vašimi deťmi uprednostnili účasť na detských sv. omšiach o 10:30 v našom kostole v Sásovej. V nich sa snažíme prihovárať predovšetkým práve deťom pripravujúcim sa na prvé sv. prijímanie a teda sú taktiež súčasťou prípravy.
  • Keďže ide o prípravu detí, ktoré na svoj vek ešte nie sú úplne vyzreté vo svojej viere a náboženskom živote, chceme do prípravy na prvé sv. prijímanie zapojiť aj Vás rodičov, nakoľko Vy máte prednostné právo a povinnosť vychovávať svoje dieťa vo viere. My Vám v tejto úlohe radi pomôžeme. A preto sú podstatnou súčasťou prípravy v našej farnosti stretnutia (náuky) aj s Vami rodičmi, ktoré budú prebiehať paralelne so stretnutiami detí.
  • Ak Vaše dieťa nebolo krstené v našej farnosti, je povinné k prihláške priložiť aj krstný list (alebo potvrdené svedectvo o krste) Vášho dieťaťa z tej farnosti, kde bolo krstené. Vyplnenú prihlášku spolu s krstným listom nech Vaše dieťa odovzdá v škole na hodine náboženstva.
  • Počas slávnosti prvého svätého prijímania v našej farnosti všetky deti bez výnimky majú na sebe slávnostnú rovnošatu, ktorú na túto príležitosť zapožičiavame deň vopred.

Stiahnite si prihlášku na prijímanie.

Chceš vedieť ako prebiehala minuloročná príprava na prijímanie ?