Hokejbalisti si na turnaji U15 oproti vlaňajšku polepšili

Štvrtý aprílový víkend sa niesol v znamení hokejbalu. V Novej Dubnici sa stretli tímy z ôsmich miest od Humenného až po domáci tím na turnaji U15. Začal sa v piatok večer svätou omšou a pokračoval večerným zábavno-športovým programom, ktorý pripravili miestne animátorky. Naši chlapci počas neho navyše netrpezlivo očakávali výsledok hokejového finále.

V sobotu sa odohrali zápasy v skupinovej fáze, zápas o 7. miesto a semifinále. V prvom stretnutí celého turnaja v skorých ranných hodinách bystrický tím prehral 0:2 s víťazom skupiny, chlapcami z Humenného (zverencami don Veselského). V ďalšom stretnutí proti tímu z Námestova naši chlapci dokázali po jednogólovom náskoku vyrovnať, ale po ďalšom inkasovanom góle už stav neobrátili a zápas skončil stavom 1:2. Posledný súboj v skupine odohrali proti Prešovčanom, kde si trochu napravili chuť do hry. Po góloch Belányiho, Konzelmana a hetriku Lopejského, a taktiež zásluhou brankára Legíňa, dokázali zvíťaziť 5:0. Bystričania tak obsadili v skupine tretie miesto, čím sa však pripravili o postup do semifinále. Večer prišiel čas stíšiť sa na krátkej adorácii a tiež poďakovať Bohu aj za zdravie a možnosť športovať.

Nedeľa bola vyvrcholením celého turnaja. Posledný zápas našich proti zverencom z Partizánskeho skončil stavom 2:1, o góly sa postarali Konzelman a Lopejský. Bystričania sa tak mohli tešiť z piateho miesta.

 „Som veľmi spokojný, ja aj ostatní chalani sme sa snažili a góly tam padli. Je to lepšie ako minulý rok, takže sa nemáme za čo hanbiť. Odohrali sme turnaj dobre,“ zhodnotil autor štyroch gólov Jakub Lopejský.

Oproti minulému roku, keď naši skončili na šiestom mieste, si tak polepšili o jednu priečku. Dúfame, že to bude takto pokračovať aj naďalej a tešíme sa na ďalší rok.

Štefan Masič

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.