Don Bosco ako ho nepoznáte. Muzikál plný zábavy poukázal na dôležitosť rodiny

Na sviatok svätého Jána Bosca bola odohraná dlho očakávaná premiéra muzikálu Bez matky to nejde. Približne päťsto ľudí si prišlo vychutnať a zabaviť sa na dvoch predstaveniach plných dobrodružstiev v živote turínskeho vychovávateľa. Uvideli, ako sa mohlo všetko odvíjať, ak by nebolo vplyvu dôležitej osoby v Boscovom živote.

Mama Margita patrila k neoddeliteľnej súčasti svätcovho života i všetkých jeho mladých. V šiestich dejstvách tak bolo úsmevným spôsobom zobrazené, čo by sa dialo bez jej príkladného života. Posledný januárový deň bola na obidvoch premiérach sála plne obsadená.

Všetci so smiechom a zaujatosťou sledovali, akým smerom sa vyvinie dej.

„Muzikál ma zaujal hlavne tým, ako humorným a nadčasovým spôsobom upozorňuje diváka o dôležitosti rodiny a kresťanského spoločenstva. Dielo núti zamyslieť sa nad tým, aká dôležitá je mama. Zároveň sa mi páčili smelé a zanietené herecké výkony. Bolo vidieť, že si to užívajú,“ zhodnotil divák Jaroslav Slepčan.

Predstavenie poskytlo okrem zábavných scén aj spevácke výstupy, či tanečné kreácie.

„Som rád, že mi nevypadla žiadna hláška. Celkovo boli výkony výborné, niektorí herci to zahrali naozaj bravúrne. Dôležité je, že diváci boli spokojní,“ skonštatoval predstaviteľ jedného z anjelov, Ivan Bernát.

„Zastavovali ma ľudia a vraveli ako veľmi sa bavili. Ja osobne som vďačný. Byť súčasťou projektu bola pre mňa skvelá skúsenosť,“ uzatvoril Ivan.

Po každoročnom Don Bosco Show tak mali diváci možnosť zakúsiť niečo nové a originálne. Pre tých, ktorí sa nemohli zúčastniť nedeľnej premiéry, majú ďalšiu možnosť. Repríza muzikálu Bez matky to nejde sa uskutoční 14. februára. Lístky sú už v predaji. Viac info na www.sbb.sk/muzikal

-Tomáš Slepčan

korektúra: Ivan Bernát

Fotogaléria

31. január 2016

dátum

Misijný dom, Banská Bystrica

miesto

Martin Funiak

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.